Το Tesla των 25.000 δολαρίων θα μοιάζει με μικρό Cybertruck

Το Tesla των 25.000 δολαρίων θα μοιάζει με μικρό Cybertruck

Το πολυαναμενόμενο Tesla Model 2 ενδέχεται να έχει σχεδίαση εμπευσμένη από το Cybertruck.

Tesla Model 2

Το νέο Model 2 θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της Tesla να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά και θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Cybertruck.

Με το facelift Tesla Model 3 να έχει ήδη αποκαλυφθεί και το Cybertruck να πλησιάζει στην έναρξη των παραδόσεων στους αγοραστές, η Tesla θα μπορεί σύντομα να απελευθερώσει πόρους για να ολοκληρώσει την εξέλιξη αυτού που πιθανότατα θα γίνει το πιο σημαντικό μοντέλο στην ιστορία της: του πολυαναμενόμενου EV μαζικής παραγωγής των 25.000 δολαρίων. Πώς θα μοιάζει όμως αυτό; 

Με σχεδίαση από το μέλλον, 300 PS, 400 km αυτονομίας και τιμή στα 25.000 δολάρια, το νέο Tesla Model 2 υπόσχεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην αυτοκίνηση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η βιογραφία του Elon Musk από τον Walter Isaacson κι αναφέρει κάποιες πληροφορίες για το μελλοντικό EV. Σημειώνει ότι ο σχεδιασμός του θα είναι φουτουριστικός και θα εμπνέεται από το Cybertruck. «Όταν παρουσιαστεί, οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι βλέπουν κάτι από το μέλλον», σχολιάζει ο αινιγματικός CEO.

Tesla Model 2

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νέο EV των 25.000 δολαρίων θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Cybertruck και στοιχεία από το βιβλίο, το Motor1 οραματίστηκε πώς θα μπορούσε να είναι το νέο μοντέλο της Tesla.

Σύμφωνα με τον Isaacson, το αμάξωμα θα διαθέτει πολλές ίσιες, επίπεδες επιφάνειες και θα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό. Θα βοηθήσει επίσης την Tesla να μειώσει το κόστος παραγωγής και συναρμολόγησης. Αν και σχεδόν όλοι αναφέρονται σε αυτό ως Model 2, ο Musk έχει αποκλείσει αυτή την ονομασία και προκρίνει τα Model C ή Model Q. 

Tesla Model 2

Όπως με όλα τα μοντέλα της, η Tesla θα δώσει μεγάλη προσοχή στην αεροδυναμική, ειδικά από τη στιγμή που θα φορά μεσαία μπαταρία αλλά θα πρέπει να προσφέρει αξιοπρεπή αυτονομία. Στο Master Plan Part 3 τον Απρίλιο, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι θα φέρει μπαταρία LFP χωρητικότητας 53 kWh.

Θυμίζουμε ότι ο Musk έχει υποσχεθεί ότι το νέο μοντέλο θα συνδυάζει 400 km αυτονομίας, 300 PS και τιμή 25.000 δολάρια προ επιδότησης (€23.600). Η Tesla αναμένεται να κατασκευάζει το νέο μοντέλο στα εργοστάσιά της στην Κίνα, το Μεξικό και πιθανώς στην Ινδία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube