Mythen, το ταχύτερο EV του κόσμου [video]

Mythen, το ταχύτερο EV του κόσμου [video]

Μια ομάδα που απαρτίζεται από Ελβετούς φοιτητές, μπόρεσε να κατασκευάσει το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου, έναν…μύθο με το όνομα Mythen

Mythen

Το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου, το Mythen είναι γεγονός. Δεν αποτελεί δημιούργημα κορυφαίων μηχανικών, αλλά είναι καρπός προσπαθειών παιδιών με όρεξη, γνώση και φαντασία.

Συγκεκριμένα, η ομάδα στην οποία συμμετείχαν φοιτητές από ETH της Ζυρίχης και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Λουκέρνης στην Ελβετία μόλις έθεσε ένα νέο ρεκόρ επιτάχυνσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το αγωνιστικό τους καμάρι λοιπόν, ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 0,9”! Πραγματικά ασύλληπτος αριθμός.

To ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου είναι δημιούργημα φοιτητών και ονομάζεται Mythen

Mythen

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, το ETH της Ζυρίχης, επικαλούμενο το Guinness World Records επιβεβαίωσε ότι το Mythen (όνομα εμπνευσμένο από το βουνό που βρίσκεται στις Άλπεις) έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ επιτάχυνσης για ηλεκτρικά οχήματα. Πλέον ο πήχης, όσο απίθανο κι αν μοιάζει έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Κάτοχος του προηγούμενο ρεκόρ ήταν η επίσης ομάδα φοιτητών Foerderverein GreenTeam Uni Stuttgart e.V.. Το ηλεκτρικό της όχημα χρειάστηκε μόλις 1,4” για να φτάσει στα πρώτα 100 km/h. Η επίδοση αυτή σημειώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2022.

Mythen

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 0-100 km/h [video]

Οι εμπνευστές και δημιουργοί του Mythen ανήκουν στην Ακαδημαϊκή Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ζυρίχης (AMZ). Όπως είναι λογικό, αφιέρωσαν αρκετό προσωπικό χρόνο για την εξέλιξη του Mythen, για να παρουσιάσει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Κλειδί για το όλο εγχείρημα ήταν η προσπάθεια να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά. Πράγματι, το συνολικό βάρος της κατασκευής τους δεν ξεπερνά τα 140 kg, εξαιτίας της διαδεδομένης χρήσης ανθρακονημάτων και αλουμινίου. Μηχανολογικά, κάθε τροχός φιλοξενεί το δικό του μοτέρ, με ολόκληρο το σύστημα να αποδίδει περίπου 330 ίππους.

Κι αν εκ πρώτης τα νούμερα δεν ακούγονται τόσο εντυπωσιακά, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι τέτοια που ακόμα και τα κορυφαία hypercars δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν. Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού, Dario Messerli «η ισχύς δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία όταν πρόκειται για ρεκόρ επιτάχυνσης. Η αποτελεσματική μεταφορά αυτής της ισχύος στο έδαφος είναι εξίσου σημαντική».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bugatti Bolide είναι πραγματικά μοναδική

Με τη χρήση ενός συστήματος που θυμίζει ηλεκτρική σκούπα(!), η ομάδα του ETH μπόρεσε να μεταφέρει την ισχύ της κατασκευής της στο έδαφος. Το σύστημα ρουφούσε το αυτοκίνητο στο έδαφος, με αποτέλεσμα αυτό να βρει την απαιτούμενη πρόσφυση.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η ομάδα πετυχαίνει το παγκόσμιο ρεκόρ. Το είχε ξανακάνει το 2014 και το 2016, για να φτάσουμε και στο σήμερα. Πίσω από το τιμόνι του Mythen βρέθηκε η Kate Maggetti.

Mythen

Ο αριθμός που επιτεύχθηκε είναι πραγματικά χαμηλός. Θα μπορέσει η ομάδα ή κάποιος άλλος να σπάσει αυτό το ρεκόρ; Όποιος το επιχειρήσει σίγουρα θα χρειαστεί πολλή τεχνολογία και άρτιες γνώσεις μηχανολογίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube