H Bugatti Bolide είναι πραγματικά μοναδική

H Bugatti Bolide είναι πραγματικά μοναδική

Η Bugatti Bolide ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις Chiron και Veyron. Στην πραγματικότητα όμως είναι ασύγκριτα ξεχωριστή.

Bugatti Bolide

Τι είναι αλήθεια η Bugatti Bolide; Είναι μια γαλλική πολεμική μηχανή, κατασκευασμένη για να σπάσει όλα τα ρεκόρ στις πίστες, αλλά και ένα παροιμιώδες ασφαλές κατασκεύασμα.

Για αυτό λοιπόν η Bugatti αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το μονοκόκ της Bolide. Θα λέγαμε πως το μονοκόκ της παραπέμπει σε αγωνιστικά αυτοκίνητα από τα από τα ανώτερα στρώματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού (Formula 1, Le Mans), παρά σε επιβατικό αυτοκίνητο.

H Bugatti Bolide είναι ό,τι πιο ασφαλές έχουν να επιδείξουν οι Γάλλοι

Bugatti Bolide

Αλλά ας αφήσουμε τους αριθμούς να πούνε την αλήθεια. Σε δοκιμές πρόσκρουσης-ανατροπής, η κολόνα Α της Bugatti άντεξε βάρος επτάμιση τόνων, χωρίς να υποστεί το παραμικρό. Η κολόνα Β ανταπεξήλθε σε βάρος δώδεκα τόνων, ενώ το αυτοκίνητο κατά μήκος δεν κλονίστηκε ούτε από τους έξι τόνους. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο!

Bugatti Bolide

Ο επικεφαλής μηχανικός της Bugatti για την Bolide, Christian Willmann, περιέγραψε τη διαδικασία προετοιμασίας για αυτές τις δοκιμές λέγοντας: «Για να περάσουμε αυτές τις αυστηρές αλλά κρίσιμες δοκιμές ασφαλείας, έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι όλα σχετικά με το μόνοκοκ ήταν τεχνικά άρτια, έτσι ώστε στην πίστα η Bolide να είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που είναι ασφαλές σε κάθε οδηγική κατάσταση και περιβάλλον».

Bugatti Bolide

Για να επιτευχθεί αυτό, το μονοκόκ ενισχύθηκε σημαντικά σε κάθε τομέα. Από την πλατφόρμα, ως το πάχος των τοιχωμάτων και τα ανθρακονήματα που χρησιμοποιήθηκαν από την Bugatti.

Bugatti Bolide

Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας όμως δεν σταματούν εδώ. H Bugatti εξοπλίζει την Bolide με πυροσβεστήρα στρατιωτικού τύπου(!) και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, όπως προστάζουν οι κανόνες της FIA. Αυτή η ειδικού τύπου ζώνη ασφαλείας μπορεί να κρατήσει και τους δύο πιλότους ασφαλείς, σε δυνάμεις που αγγίζουν ακόμα και τα 2,5G.

Bugatti Bolide

 

Οι 40, αρκετά πλούσιοι ομολογουμένως μελλοντικοί ιδιοκτήτες της Bugatti Bolide θα πρέπει μάλλον να αισθάνονται ήδη ασφαλείς (και τυχεροί). Κι αυτό διότι θα περιβάλλονται από ένα πλαίσιο ασφάλειας και τεχνολογίας.

Μένει πλέον να δούμε αν η Bolide θα αποτελέσει το αγωνιστικό όχημα της Bugatti. Τέτοιες δοκιμές και επενδύσεις στην ασφάλεια και τη τεχνολογία, ίσως υποδηλώνουν την πρόθεση των Γάλλων να συμμετάσχουν σε αγωνιστικά πρωταθλήματα.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube