Αυτό είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο [video]

Αυτό είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο [video]

Το Rimac Nevera έφτασε τα 412km/h τελικής ταχύτητας στην πίστα δοκιμών του Papenburg και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο. 

Ήταν στα χαρτιά, κατάφερε να το αποδείξει και στην πράξη. Ο λόγος για το Rimac Nevera που αναδείχθηκε και επισήμως το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, αφού κατάφερε να πιάσει τελική ταχύτητα της τάξης των 412 km/h!

Το Rimac Nevera σημείωσε αυτήν την επίδοση στην πίστα Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία. Μια πίστα που διαθέτει δύο ευθείες μήκους 4 km, με την επίδοσή του να καταγράφετε με ειδικά όργανα και συγκεκριμένα, από ένα Racelogic V-Box που ήταν τοποθετημένο στο αυτοκίνητο.

Θυμίζουμε ότι το Nevera κινείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 1.914 PS και 2.360 Nm ροπής. Οι ηλεκτροκινητήρες του αντλούν ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh που του εξασφαλίζει αυτονομία 547 km. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 2" και τα πρώτα 402 m έρχονται σε μόλις 8,6".

Το ρεκόρ των 412 km/h ήρθε με το αυτοκίνητο στη ρύθμιση Top Speed, ρύθμιση που μειώνει την οπισθέλκουσα και παράλληλα εξασφαλίζει μεγάλη κάθετη δύναμη για αύξηση της σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Το Rimac Nevera φορούσε ελαστικά Michelin Cup 2R, παρουσία τεχνικού της γαλλικής εταιρείας ελαστικών για να ελέγξει την κατάστασή τους και βέβαια του επικεφαλής δοκιμών της Rimac, Miro Zrnčević.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube