Ηλεκτρικοί βασιλιάδες του 0-100

Ηλεκτρικοί βασιλιάδες του 0-100

Ξέρουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι από τα πιο γρήγορα στις επιταχύνσεις, αλλά ποια είναι η μεταξύ τους κατάταξη;

Όσοι παρακολουθούν στο διαδίκτυο τις διάφορες χρονομετρήσεις και κόντρες, ξέρουν ότι τα μεγάλα Tesla είναι οι φονιάδες των supercars. Η τεράστια ροπή που δίνουν τα ηλεκτρομοτέρ τους, από «μηδέν» στροφές, τους χαρίζει εκπληκτικές επιταχύνσεις.

Τώρα όμως που η Tesla φτιάχνει μια ολόκληρη σειρά μοντέλων, και που στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν μπει και αρκετοί άλλοι κατασκευαστές, ποια είναι συνολικά τα πιο γρήγορα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μπαταρίας;

pinax-electric cars 0-60 mph

Σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτει το Motor1, τα 12 πιο γρήγορα ηλεκτροκίνητα στο 0-60 mph (0-97 km/h) είναι όλα Tesla, εκτός από την Jaguar I-Pace στην 7η θέση και το Audi e-tron στη 12η! Και βέβαια, το πιο γρήγορο απ’ όλα είναι το –πανάκριβο– Tesla Model S Performance LM, που κάνει το 0-60 mph σε μόλις 2,4 (!), ταπεινώνοντας όχι μόνο hypercars αλλά και superbikes.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ακόμη και το BMW i3s, που βρίσκεται στη 15η θέση, κάνει το 0-60 mph σε μόνο 6,8”, μια επίδοση επιπέδου Ford Fiesta ST, σύμφωνα με τις δικές μας μετρήσεις. 

Λέτε το μέλλον της αυτοκίνησης να μην είναι τελικά τόσο πληκτικό;

[Πηγή: Inside EVs]

Κόντρα Tesla Model S

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube