H Mercedes-Benz παρουσιάζει την οθόνη του μέλλοντος

H Mercedes-Benz παρουσιάζει την οθόνη του μέλλοντος

H Mercedes-Benz, στην έκθεση ηλεκτρονικών CES τους Las Vegas, θα παρουσιάσει την ψηφιακή οθόνη επόμενης γενιάς της.

Mercedes-Benz CLA Concept

Η Mercedes-Benz, είναι έτοιμη να προσθέσει την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) στον MBUX Virtual Assistant να συνεργάζεται μέσω αυτής με τον οδηγό. 

Σκοπός της εταιρείας από την Στουτγάρδη είναι να προσφέρει μία οδηγική εμπειρία του μέλλοντος, παρουσιάζοντας την επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο ως μια φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που εμπλουτίζει τη λειτουργία του λογισμικού MBUX Virtual Assistant.

Ο γερμανικός κολοσσός υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο θα γίνει «μια επέκταση του μυαλού του οδηγού, σε διαρκή συντονισμό με τις ανάγκες του». Το γνωστό «Hey Mercedes» αλλάζει διάσταση,  με γραφικά υψηλής ανάλυσης από την Unity σε συνδυασμό με την προηγμένη λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη ώστε το σύστημα να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες και τις επιθυμίες του οδηγού.

H Mercedes-Benz είναι έτοιμη να προσθέσει την τεχνητή νοημοσύνη στο MBUX, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την εμπειρία του χρήστη

Mercedes CLA Concept

Το MBUX Virtual Assistant αποτελεί την τελευταία εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος Mercedes-Benz MB.OS, και είναι μία από τις πολλές ψηφιακέες καινοτομίες που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2024, στις 9-13 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

«Η Mercedes-Benz επανεφευρίσκει την ψηφιακή εμπειρία των επιβατών, αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει ανθρώπινη αλληλεπίδραση με τον έξυπνο εικονικό βοηθό MBUX» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ola Kallenius. «Περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης που συγχρονίζονται με το στυλ οδήγησης και τη διάθεσή σας. Σε συνδυασμό με την εσωτερική μας αρχιτεκτονική MB.OS, αυτή η προσέγγιση θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής πολυτέλειας».

Mercedes CLA Concept

Παράλληλα με τη νέα της ψηφιακή τεχνολογία, η Mercedes-Benz θα φέρει στη CES 2024 και τη νέα Concept CLA Class, το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί η νέα, ηλεκτρική CLA. Βασίζεται στην πλατφόρμα MMA (Mercedes Modular Architecture) υιοθετώντας φυσικά το νέο λογισμικό MB.OS. Παράλληλα, στην ίδια έκθεση θα κάνει πρεμιέρα και το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της ηλεκτρικής G-Class. Το σίγουρο είναι πως η παρουσία της Mercedes-Benz στο Las Vegas θα είναι έντονη και ενδιαφέρουσα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube