H ηλεκτρική Mercedes EQG στέλνει κουβά την G-Class [video]

H ηλεκτρική Mercedes EQG στέλνει κουβά την G-Class [video]

Θα έχει η Mercedes EQG την ίδια καλή απόδοση σε ανώμαλο τερέν όσο μια θερμική Mercedes-Benz G-Class;

Mercedes EQG

Η Mercedes EQG θα είναι μια πραγματική G-Class; Αυτή είναι η ερώτηση που θέτουν σε εαυτόν και αλλήλους πολλοί φαν του brand με το αστέρι.

Σε πρόσφατο video με τον Ola Källenius, το αφεντικό της Mercedes-Benz, ο Γερμανός κατασκευαστής προσπαθεί να καθησυχάσει τους μελλοντικούς πελάτες.

H Mercedes EQG μπορεί να κάνει πιρουέτα 360ο, τη «στροφή G», όπως την αποκαλεί ο Ola Källenius, κάνοντας αναστροφή επιτόπου

Mercedes EQG

Το μεγάλο ηλεκτρικό 4x4 της Mercedes-Benz παίρνει σάρκα και οστά. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube στις 24 Νοεμβρίου με τίτλο «The Electric G – a Real G?», όπερ ελληνιστί «η ηλεκτρική G - μια πραγματική G;»), η Στουτγάρδη επιδεικνύει τις δυνατότητες του μελλοντικού μοντέλου της. Με το αφεντικό Ola Källenius για μπόνους.

Σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή, η Mercedes EQG θα κινείται από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες και «θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αποδοτική από το μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης». Η Mercedes-Benz το ξέρει: Για να προσελκύσει τους θιασώτες του off-road (και του μοντέλου), η 100% ηλεκτρική Mercedes EQG θα πρέπει να είναι τέλεια.

Mercedes EQG

Κάθε κινητήρας θα συνδέεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων. Ο Emmerich Schiller, υπεύθυνος για το πρότζεκτ, υπόσχεται δυνατότητες εκτός ασφάλτου που αναγάγουν σε «ένα εντελώς νέο επίπεδο». Με μια ανακοινωθείσα μπαταρία τουλάχιστον 100 kWh, η Mercedes EQG θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ αποδοτική όσον αφορά την αυτονομία.

Η Mercedes EQG θα φοράει μια μπαταρία που ονομάζεται TitanSilicon, η οποία αποτελείται από μια άνοδο κατασκευασμένη από πυρίτιο, αντί για τον παραδοσιακό γραφίτη. Σύμφωνα με τη Sila Nanotechnologies, τον Καλιφορνέζο κατασκευαστή πίσω από αυτήν την μπαταρία, αυτή η λύση αυξάνει την ενεργειακή πυκνότητα κατά 20% έως 40% και μειώνει το βάρος κατά 15%. Εξαιρετικά νέα λοιπόν για τη Mercedes EQG που δεν θέλει να ξεπεράσει τους 3,5 τόνους. Και να χρειάζεται άδεια οδήγησης Γ’ Κατηγορίας!

Mercedes EQG

Δηλωμένος στόχος; Πάνω απ’ όλα, μην μειωθούν οι γωνίες 4x4. Το video δείχνει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάει οπουδήποτε και να διασχίσει το πιο ανώμαλο έδαφος. Αυτός είναι ξεκάθαρα ο δηλωμένος στόχος: Η Mercedes-Benz δεν θέλει να μειώσει τις επιδόσεις του νέου ηλεκτρικού της. Προς επίρρωση του παραπάνω, έρχεται να το πει και το αφεντικό της: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για την εξέλιξη της Mercedes EQG ήταν να διασφαλιστεί ότι θα ήταν τόσο καλά προσαρμοσμένη σε δύσκολα εδάφη όσο το ορίτζιναλ μοντέλο». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Mercedes-Benz αποφάσισε να μην εγκαταστήσει έναν διπλό κινητήρα όπως σε ορισμένα από τα άλλα ηλεκτρικά της, αλλά τέσσερις κινητήρες.

Mercedes EQG

Σε ένα όχημα παντός εδάφους αυτής της κλάσης, είναι σημαντικό η ροπή να μοιράζεται σε όλους τους τροχούς ταυτόχρονα. Σε αυτό το video μιλάει και ο Fabian Schossau, ο αρχιμηχανικός της ηλεκτρικής G. Διαβεβαιώνει ότι «όλη η ομάδα σχεδιασμού είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό το νέο μοντέλο». Πριν διευκρινίσει ότι η EQG «ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας G. Το εμβληματικό σχήμα της αφενός και όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να περιμένει ένας πελάτης G-Class αφετέρου. Είτε είναι ηλεκτρική είτε όχι, έχει όλες τις δυνατότητες ενός οχήματος παντός εδάφους. Αυτό είναι που την κάνει μοναδική».

Λυπούμαστε όνο για ένα πράγμα: Δεν είδαμε την EQG να διασχίζει ένα ρέμα. Αυτός θα ήταν γενικά ένας καλός τρόπος για να αποδείξουν τις επιδόσεις ενός 4x4 εκτός ασφάλτου. Κατά τα λοιπά, δείχνει να πηγαίνει απροβλημάτιστα πάνω στα βράχια και στους χωματόδρομους που το οδηγεί ο επικεφαλής της Mercedes-Benz. Μπορούμε επίσης να δούμε μια πιρουέτα 360 μοιρών: Τη «στροφή G», όπως την αποκαλεί ο Ola Källenius. Μια λειτουργία που επιτρέπει στον off-roader να κάνει μια στροφή γύρω από τον… εαυτό του.

Mercedes EQG

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ένα στενό μονοπάτι όπου πια δεν υπάρχει περίπτωση να κινηθείς προς τα εμπρός, οπότε χρειάζεται να κάνεις αναστροφή. Μας έχει τύχει εξάλλου, ουκ ολίγες φορές σε DRIVE Trophy!

Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμα λεπτομέρειες για την ισχύ των κινητήρων της Mercedes EQG, ούτε την ακριβή απόσταση που θα μπορεί να διανύσει εκτός ασφάλτου με μία μόνο φόρτιση. Όλα τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού 4x4 της Στουτγάρδης θα αποκαλυφθούν το 2024 και το μοντέλο θα λανσαριστεί εμπορικά (οπότε και θα το δούμε στους δρόμους από το 2025. Λίγη υπομονή ακόμα…

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube