Mercedes-Benz και BMW ενώνουν τις δυνάμεις τους

Mercedes-Benz και BMW ενώνουν τις δυνάμεις τους

Δεν χωρά αμφιβολία πως η Mercedes-Benz και η BMW αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα brand στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή.

Mercedes-Benz & BMW

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε, πως η Mercedes-Benz και η BMW είναι οι μοναδικές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που βρίσκονται στο τοπ 10 των ισχυρότερων brand παγκοσμίως, σύμφωνα με την λίστα της Interbrand.

Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να ανταγωνίζονταν δημιουργικά η μία την άλλη, πλέον όμως έφτασε η ώρα της συνεργασίας για τους δύο γερμανικούς κολοσσούς. Η BMW Brilliance Automotive και το Mercedes-Benz Group China, τα περιφερειακά τμήματα των γερμανικών εταιρειών στην Κίνα, ανακοίνωσαν πως ήρθα σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου ταχυφορτιστών που θα λειτουργήσει στην Κίνα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Κύριος στόχος τόσο των Βαυαρών, όσο και της εταιρείας από την Στουτγάρδη είναι η κατασκευή 1.000 τουλάχιστον σταθμών φόρτισης με περίπου 7.000 πυλώνες ταχείας φόρτισης μέχρι το 2026.

Mercedes-Benz και BMW φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα premium δίκτυο φορτιστών στην Κίνα

Mercedes-Benz & BMW

Οι πρώτοι σταθμοί θα λειτουργήσουν ήδη από το επόμενο έτος σε περιοχές της Κίνας, όπου τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στην κορυφή των πωλήσεων. Οι δύο εταιρείες μάλιστα, θα προσπαθούν να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου φυσικά είναι εφικτό.

Αυτό το υψηλών προδιαγραφών δίκτυο φόρτισης θα είναι προσβάσιμο σε όλους, με τους ιδιοκτήτες μοντέλων της Mercedes-Benz και BMW να απολαμβάνουν μία σειρά από έξτρα προνόμια, όπως plug&charge και online κράτηση για μία απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία.

Η κινεζική αγορά είναι πολύ σημαντική και για τις δύο εταιρείες, όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θυμίζουμε πως η BMW iX3 κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Κίνα και αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το i3 Sedan, το ηλεκτρικό μοντέλο της 3 Series με το μακρύ μεταξόνιο, κατασκευάζεται επίσης εκεί, χωρίς όμως να εξάγεται στις υπόλοιπες χώρες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube