Δείτε πως φορτίζει το VW ID.R πριν την απόπειρα ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Δείτε πως φορτίζει το VW ID.R πριν την απόπειρα ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 20 λεπτά και δίνει την απαραίτητη ενέργεια για ένα γύρο με τέρμα γκάζι στην «Πράσινη Κόλαση» .

Το αγωνιστικό τμήμα της Volkswagen δημοσίευσε ένα video από την προετοιμασία του ID.R - του ηλεκτρικού πρωτοτύπου με το οποίο στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring-Nordschleife.

Για μέγιστη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων 500 kW (680 PS) σε όλη τη διαδρομή  20.832 μέτρων της «Πράσινης Κόλασης» αλλά και στην ευθεία 3 km "Döttinger Höhe", οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του ID.R έχουν ένα πολύ απαιτητικό έργο.

VW ID.R

Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorpsport François-Xavier Demaison, «Το να οδηγήσεις έναν ολόκληρο γύρο του Nordschleife σε πλήρη ισχύ είναι μια πρόκληση για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Για αυτό το λόγο, η καλύτερη δυνατή φόρτιση πριν ξεκινήσει ο γύρος σε συνδυασμό με την ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκειά του παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.»

Ο Marc-Christian Bertram, υπεύθυνος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων πρόσθεσε: «Η μπαταρία του ID.R έχει ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα ενέργειας. Δεν είναι η μέγιστη αυτονομία που μας ενδιαφέρει αλλά η υψηλότερη δυνατή ισχύς. Για αυτό επιλέξαμε μια μπαταρία ιόντων λιθίου που αποτελείται από 8 στοιχεία με 56 κελιά το καθένα, χωρισμένα σε δύο πακέτα δίπλα στον οδηγό και πίσω από το monocoque σασί.»

Ο φορτιστής με τον οποίο συνδέεται το ID.R δουλεύει με τη βοήθεια ανανεώσιμης πηγής ενέργειας με πρώτη ύλη τη γλυκερίνης. Δύο καλώδια 90kW που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν τη λιγότερη δυνατή θερμότητα ενώ παράλληλα φορτίζουν τις μπαταρίες σε μόλις 20 λεπτά. Επιπλέον, οι μπαταρίες συνδέονται με το air condition ώστε να βρίσκονται στην ιδανική θερμοκρασία για φόρτιση των 30 βαθμών Κελσίου.

VW ID.R

Εκτός από τις μπαταρίες, το ηλεκτρικό πρωτότυπο έχει δεχθεί επεμβάσεις και στην αεροδυναμική σε σχέση με την έκδοση που πέτυχε το περσινό ρεκόρ στο Pikes Peak (2018) καθώς οι απαιτήσεις της πίστας του Nürburgring είναι εντελώς διαφορετικές. Ενδεικτικό είναι πως η μέση ταχύτητα του ID.R στο Nordschleife αναμένεται να ξεπεράσει τα 185 km/h όταν στο Pikes Peak ήταν 150 km/h. Στόχος είναι να επιτευχθεί καλύτερος χρόνος από τα 6:45.90 λεπτά του Nio EP9 (2017) που κατέχει σήμερα το ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων.

Πίσω από το τιμόνι του πρωτοτύπου θα καθίσει ο ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός αγώνων Romain Dumas που γνωρίζει πολύ καλά την πίστα αφού έχει κερδίσει τέσσερις φορές στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube