node/35065

Βελτιωμένο VW ID.R με στόχο το ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring

Πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού πρωτοτύπου θα βρεθεί ο Romain Dumas.

Η Volkswagen παρουσίασε το βελτιωμένο ID. R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου της πίστα Nürburgring-Nordschleife. Να θυμίσουμε πως πέρυσι το αγωνιστικό μοντέλο της VW σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ιστορία του Pikes Peak (2018) αλλά και τον καλύτερο χρόνο ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Goodwood.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο νέο ID. R έχουν να κάνουν με την αεροδυναμική καθώς οι απαιτήσεις της Nürburgring-Nordschleife είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της ανάβασης του Pikes Peak. Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, δήλωσε: «Πέρυσι, η γεμάτη στροφές ανάβαση και ο λεπτός αέρας του Pikes Peak απαιτούσαν την μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης. Στην Nordschleife, το ID. R θα έχει μέση ωριαία ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 180 km/h, φτάνοντας στη μεγάλη ευθεία ακόμα και τα 270 km/h. Για αυτό το λόγο εξελίξαμε ένα εντελώς νέο αεροδυναμικό πακέτο με το σύστημα DRS (Drag Reduction System) γνωστό από την Formula 1, καθώς επίσης βελτιστοποιήσαμε το σύστημα διαχείρισης ενέργειας που ελέγχει την ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων και την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.»

Το σύστημα κίνησης του ID. R που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 500 kW (680 PS) και δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου, προσαρμόστηκε επίσης για τη διαδρομή  20.832 μέτρων της «Πράσινης Κόλασης».

VW

Πίσω από το τιμόνι του πρωτοτύπου θα καθίσει ο ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός αγώνων Romain Dumas που γνωρίζει πολύ καλά την πίστα αφού έχει κερδίσει τέσσερις φορές στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring.

Στόχος της Volkswagen είναι να σημειώσει καλύτερο χρόνο από το σημερινό ρεκόρ ηλεκτροκίνητων μοντέλων που ανήκει στο Nio EP9 (2017) με 6:45.90 λεπτά. Να θυμίσουμε πως το απόλυτο ρεκόρ του Nürburgring είναι τα 5:19.546 λεπτά του Timo Bernhard με την Porsche 919 Hybrid Evo (2018).

Η πρώτη δοκιμή του ID. R στην «Πράσινη Κόλαση» θα γίνει στις 25 Απριλίου. Οι λάτρεις του gaming θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν δωρεάν ένα ακριβές ψηφιακό αντίγραφο του ID.R στην πίστα του Nürburgring μέσα από τον εξομοιωτή RaceRoom πατώντας εδώ.

TAGS
node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters:

node/39000

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Με το κανονικό event να έχει αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο, αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα για λίγο αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Ο ψηφιακός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans υπόσχεται θέαμα [video]

Όπως γράψαμε και πριν από μερικές εβδομάδες, ο θρυλικός αγώνας 24 Ωρών του Le Mans αναβλήθηκε για τις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω πανδημίας COVID-19. Παρόλα αυτά, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά μια ψηφιακή βερσιόν του, μεταξύ 13-14 Ιουνίου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Στον ψηφιακό αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 50 αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP2 και GTΕ. Οι ομάδες θα αποτελούνται από 4 οδηγούς, με τουλάχιστον 2 επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και το πολύ 2 οδηγούς που θα προέρχονται από τον χώρο του gaming. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι από 4 έως και 7 ώρες.

Όπως και στον πραγματικό αγώνα, έτσι και στον ψηφιακό κόσμο θα υπάρχει διακύμανση των καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας και νύχτας. Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να αλλάζουν ελαστικά και να γεμίζουν με καύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ σε περίπτωση συγκρούσεων θα προσωμοιώνεται η ζημιά στο αμάξωμα και τα μηχανικά τους μέρη. Παράλληλα, αγωνοδίκες θα παρακολουθούν τη συμπεριφορά των οδηγών εξασφαλίζοντας ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τη διοργάνωση του 24 Hours of Le Mans Virtual έχουν αναλάβει οι ACO, FIA, WEC και Motorsport Games, ενώ για τις ανάγκες του αγώνα θα χρησιμοποιηθεί ο εξομοιωτής οδήγησης rFactor 2.

[Πηγή: Carscoops]