Βελτιωμένο VW ID.R με στόχο το ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring

Βελτιωμένο VW ID.R με στόχο το ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring

Πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού πρωτοτύπου θα βρεθεί ο Romain Dumas.

Η Volkswagen παρουσίασε το βελτιωμένο ID. R, το ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο στοχεύει να σπάσει το ρεκόρ γύρου της πίστα Nürburgring-Nordschleife. Να θυμίσουμε πως πέρυσι το αγωνιστικό μοντέλο της VW σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ιστορία του Pikes Peak (2018) αλλά και τον καλύτερο χρόνο ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Goodwood.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο νέο ID. R έχουν να κάνουν με την αεροδυναμική καθώς οι απαιτήσεις της Nürburgring-Nordschleife είναι πολύ διαφορετικές από αυτές της ανάβασης του Pikes Peak. Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, François-Xavier Demaison, δήλωσε: «Πέρυσι, η γεμάτη στροφές ανάβαση και ο λεπτός αέρας του Pikes Peak απαιτούσαν την μέγιστη παραγωγή κάθετης δύναμης. Στην Nordschleife, το ID. R θα έχει μέση ωριαία ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 180 km/h, φτάνοντας στη μεγάλη ευθεία ακόμα και τα 270 km/h. Για αυτό το λόγο εξελίξαμε ένα εντελώς νέο αεροδυναμικό πακέτο με το σύστημα DRS (Drag Reduction System) γνωστό από την Formula 1, καθώς επίσης βελτιστοποιήσαμε το σύστημα διαχείρισης ενέργειας που ελέγχει την ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων και την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.»

Το σύστημα κίνησης του ID. R που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 500 kW (680 PS) και δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου, προσαρμόστηκε επίσης για τη διαδρομή  20.832 μέτρων της «Πράσινης Κόλασης».

VW

Πίσω από το τιμόνι του πρωτοτύπου θα καθίσει ο ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός αγώνων Romain Dumas που γνωρίζει πολύ καλά την πίστα αφού έχει κερδίσει τέσσερις φορές στον αγώνα 24 ωρών του Nürburgring.

Στόχος της Volkswagen είναι να σημειώσει καλύτερο χρόνο από το σημερινό ρεκόρ ηλεκτροκίνητων μοντέλων που ανήκει στο Nio EP9 (2017) με 6:45.90 λεπτά. Να θυμίσουμε πως το απόλυτο ρεκόρ του Nürburgring είναι τα 5:19.546 λεπτά του Timo Bernhard με την Porsche 919 Hybrid Evo (2018).

Η πρώτη δοκιμή του ID. R στην «Πράσινη Κόλαση» θα γίνει στις 25 Απριλίου. Οι λάτρεις του gaming θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν δωρεάν ένα ακριβές ψηφιακό αντίγραφο του ID.R στην πίστα του Nürburgring μέσα από τον εξομοιωτή RaceRoom πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube