Τα EV Volkswagen θα παρκάρουν και θα φορτίζουν μόνα τους

Τα EV Volkswagen θα παρκάρουν και θα φορτίζουν μόνα τους

Η νέα τεχνολογία του ομίλου Volkswagen και της Cariad παρουσιάζεται στην έκθεση CES στο Las Vegas.

Η Cariad, θυγατρική λογισμικού της Volkswagen, σε συνεργασία με τη Bosch, επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα παρκάρουμε και θα φορτίζουμε τα ηλεκτρικά μας οχήματα. Η παροχή υπηρεσιών αυτοματοποιημένης στάθμευσης και φόρτισης θα ενεργοποιείται από την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

Η υπό εξέλιξη τεχνολογία της Volkswagen θα επιτρέπει στα EV μοντέλα να βρίσκουν θέση στάθμευσης εξοπλισμένη με σταθμό φόρτισης. Θα εκκινούν τη διαδικασία αναπλήρωσης ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς την ανάγκη παρέμβασης του οδηγού.

Αφήνεις το όχημα να φορτίσει και να βρει να παρκάρει μόνο του. Η ζωή είναι απλή για να αναλώνεται σε αγγαρείες

Ένα ρομπότ ανοίγει το καπάκι φόρτισης κι εισάγει αυτόματα το καλώδιο. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή φόρτιση της μπαταρίας, το EV επιστρέφει σε κανονική θέση στάθμευσης, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο στον οδηγό.

Volkswagen

Για τις ανάγκες της επίδειξης επιλέχθηκε ένα Audi Q8 e-tron. Τόσο για λόγους κύρους, όσο κι επειδή τα ακριβά μοντέλα του ομίλου είναι τα πρώτα που θα επωφεληθούν της κοστοβόρας νέας τεχνολογίας. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιο Tesla; Δείτε το Xiaomi SU7 να παρκάρει μόνο του [video]

«Οι αυτοματισμοί διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην επανάσταση της κινητικότητας και στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Οι δύο υπηρεσίες μας, η αυτοματοποιημένη στάθμευση και φόρτιση, κάνουν την εμπειρία μετακίνησης πολύ πιο ξεκούραστη για τους χρήστες», δήλωσε ο Manuel Maier της Bosch.

Volkswagen

Παρόμοια με την τεχνολογία αυτόματης στάθμευσης της Mercedes-Benz, η οποία αναπτύχθηκε επίσης σε συνεργασία με τη Bosch, η τεχνολογία της Cariad θα λειτουργεί μόνο σε ορισμένα γκαράζ που είναι καταλλήλως προετοιμασμένα από τη Bosch.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ JiYue 01, το πρώτο μαζικό EV με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

Η στάθμευση χωρίς οδηγό με αυτοματοποιημένο παρκαδόρο δοκιμάζεται στο γκαράζ στάθμευσης του προσωπικού της Cariad στο Ingolstadt, ενώ γκαράζ δοκιμών της Bosch στο Ludwigsburg χρησιμοποιείται για τη δοκιμή της αυτοματοποιημένης φόρτισης.

Volkswagen

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαμορφώνουμε το μέλλον της αυτοματοποιημένης στάθμευσης και φόρτισης μαζί με τη Bosch. Η συνεργασία μάς επιτρέπει να εξελίξουμε τις τεχνολογίες ώστε το τελικό προϊόν να είναι αξιόπιστο και να προσφέρει στους πελάτες την καλύτερη δυνατή εμπειρία», δήλωσε ο Rolf Dubitzky, επικεφαλής του τμήματος στάθμευσης της Cariad.

Volkswagen

Ενώ οι Ευρωπαίοι πιθανότατα θα απολαύσουν πρώτοι τη νέα τεχνολογία, οι Αμερικανοί μπορούν να τη χαζέψουν σε δράση στην έκθεση CES 2024, η οποία διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στο Λας Βέγκας και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τιρκουάζ φώτα σε Mercedes-Benz; Σημαίνουν αυτόνομη οδήγηση

Παραδίπλα, οι επισκέπτες θα δουν μια έκδοση προπαραγωγής του ανανεωμένου Golf GTI με τη βελτιωμένη καμπίνα του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube