Η Volkswagen θα εξαγοράσει τεχνογνωσία αυτόνομης οδήγησης

Η Volkswagen θα εξαγοράσει τεχνογνωσία αυτόνομης οδήγησης

Με μια συμφωνία ύψους τεσσάρων εκατ. δολαρίων, η Volkswagen θα επιταχύνει σημαντικά το βηματισμό της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Οι καιροί που οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξέλισσαν σχεδόν τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο μόνες τους έχουν περάσει προ πολλού. Πλέον υπάρχουν τομείς που λόγω της ιδιαιτερότητας των τεχνολογιών τους, εξελίσσονται από απόλυτα εξειδικευμένες εταιρείες. Προφανώς, πρώτοι και καλύτεροι σε αυτό είναι οι τομείς που αφορούν στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα λογισμικά, κάτι που στην Volkswagen γνωρίζουν καλά.

Δεν πρέπει να προκαλεί καμία εντύπωση λοιπόν η κίνηση της γερμανικής εταιρείας να «αγοράσει» τεχνολογία που αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, από την Ισραηλινή Innoviz Technologies. Η συμφωνία συνάφθηκε μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και της Volkswagen Cariad, η οποία εξελίσσει αντίστοιχα όλα τα λογισμικά για τη Volkswagen.

Το ύψος της συμφωνίας ανήλθε στα τέσσερα εκατ. δολάρια και αφορά κυρίως σε αισθητήρες τεχνολογίας LiDAR οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και θα τοποθετηθούν στα μοντέλα της Volkswagen από το 2025 και ύστερα.

Η Innoviz έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την BMW για τους ίδιους αισθητήρες, οι οποίοι κατασκευάζονται από εξωτερικό συνεργάτη. Είναι τεχνολογίας laser και βλέπουν καλύτερα από το ανθρώπινο μάτι, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες λάθους.

Όσο για την Cariad, η συνεργασία με την Innoviz δεν είναι η μόνη που έχει ανακοινωθεί μέσα στο 2022. Έχουν επίσης συναφθεί τεχνολογικές συνεργασίες με την Bosch, την Qualcomm αλλά και την STMicroelectronics. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η ίδια η εταιρεία επένδυσε $2,6 εκατ. στις ΗΠΑ για τη start-up εταιρεία Argo AI, όπου και μεταφέρθηκε ολόκληρος ο τομέας για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης που βρισκόταν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE