Το Volkswagen California Concept στην πρίζα

Το Volkswagen California Concept στην πρίζα

Η νέα έκδοση του Volkswagen California θα είναι (επίσης;) επαναφορτιζόμενη υβριδική. To πρωτότυπο αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Caravaning στο Düsseldorf, με το μοντέλο παραγωγής να λανσάρεται το 2024.

Η εκδοχή camping-car του VW Multivan, το Volkswagen California, θα αποκτήσει νέο πρόσωπο το 2024, με βάση το τρέχον μοντέλο. 

Το πρωτότυπο Volkswagen California που παρουσιάστηκε στην Έκθεση του Düsseldorf εντάσσεται στα μοντέλα PHEV του γερμανικού ομίλου. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι λοιπόν ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό βαν, ικανό να κινείται γλυκά και αθόρυβα και μέσα στα κάμπινγκ χωρίς να ξυπνάει τους κατασκηνωτές χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του.

Tο Volkswagen California παραγωγής θα μπορούσε να ξεπεράσεις τις €70.000

Volkswagen California

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή του αυτοκινήτου σε σύγκριση με την τρέχουσα έκδοση ντίζελ. Η ιδέα για ένα ηλεκτρικό camping car, μια έκδοση «California» του ID.Buzz, προς το παρόν απομακρύνεται εξαιτίας του μεγάλου βάρους του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική διάταξη, η Volkswagen επέλεξε την πολυτελή διαμονή στην ύπαιθρο. Τα εμπρός καθίσματα μπορούν φυσικά να περιστρέφονται για να δημιουργήσουν έναν περιβάλλον σαλονιού γύρω από το πτυσσόμενο τραπέζι που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο ζεύγη καθισμάτων. 

Volkswagen California

Υπάρχει επίσης μια αναδυόμενη οροφή με ύψος σχεδόν δύο μέτρα, καθώς και ένα μεγάλο τάμπλετ με οθόνη αφής στο πίσω μέρος για τον έλεγχο όλων των χειριστηρίων που σχετίζονται με τις λειτουργίες του εσωτερικού του οχήματος -που μπορεί να μετατραπεί σε τηλεόραση.

Καλά μελετημένο και πολύ τεχνολογικό, αυτό το πολυχρηστικό εσωτερικό θα κάνει τους λάτρεις του κάμπινγκ που αγαπούν επίσης την πολυτέλεια να ονειρεύονται.

Volkswagen California

Τέσσερα άτομα θα μπορούν να κοιμηθούν στην καμπίνα του Volkswagen California χάρη στο πίσω κάθισμα του πάγκου και την αναδυόμενη οροφή. Τέλος, τη διατροφή των κατασκηνωτών εξυπηρετεί μια μικρή κουζίνα με επαγωγικές εστίες.

Τιμή για την έκδοση παραγωγής του Volkswagen California παραγωγής προφανώς και δεν έχουμε. Με δεδομένο ότι υπάρχον επαναφορτιζόμενο υβριδικό Multivan T7 Life 1.4 eHybrid 218 PS DSG ξεκινά από τα 61.500 ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού Life, o συνδυασμός της διαμόρφωσης California πάνω σε αυτή τη βάση θα μπορούσε να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το όριο των 70.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube