Επίσημο: Νέο Volkswagen Multivan [video]

Επίσημο: Νέο Volkswagen Multivan [video]

Το επιβατικό βαν της Volkswagen επιστρέφει καλύτερο από ποτέ με έμφαση στην πρακτικότητα.

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο Multivan Τ7, την έβδομη γενιά του δημοφιλούς επιβατικόυ βαν (MPV) που φέρνει φρέσκια σχεδίαση, πρακτικότητα, ευρυχωρία και σύγχρονη τεχνολογία, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και σε έκδοση plug-in hybrid.

Το νέο Multivan δεν βασίζεται στην πλατφόρμα του επαγγελματικού Transporter, αλλά στην MQB του VW Group. Έχει μήκος 4.973 mm (έως 5.173 mm στη μακρύτερη έκδοση), πλάτος 1.941 mm, ύψος 1.903 mm και μεταξόνιο 3.124 mm. Σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά έχει μακρύτερο μεταξόνιο, αυξημένο πλάτος και χαμηλότερο ύψος με πιο αεροδυναμική σιλουέτα.

Volkswagen Multivan

Σχεδιαστικά το νέο βαν της Volkswagen κάνει ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Στη μάσκα που σύμφωνα με τους σχεδιαστές εμπνεύστηκε από το T3 του 1985, βρίσκουμε λεπτά φώτα LED (προαιρετικά IQ.LIGHT), φωτιζόμενη γρίλια, μοντέρνα εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και λεπτά A-Pillars. Οι μειωμένες εισαγωγές αέρα αποτελούν φόρο τιμής στις πρώτες γενιές του βαν που είχαν τον αερόψυκτο κινητήρα πίσω, ενώ επικοινωνούν τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου.

Στο προφίλ έχουμε αυστηρή και οριζόντια character line που ενώνει τα εμπρός με τα πίσω φώτα, πιο έντονες δυναμικές γραμμές στις πόρτες, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, μεγαλύτερους τροχούς (έως 19") και την χαρακτηριστική διχρωμία του αμαξώματος. Πίσω τα επιθετικά φώτα LED είναι για πρώτη φορά οριζόντια τοποθετημένα, μια αεροτομή εκτείνεται στα πλαινά του πίσω παρμπρίζ, ενώ η πόρτα του χώρου αποσκευών καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ουράς με ιδιαίτερα χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή έχει ειδικό κρύσταλλο LowE που μειώνει την θερμική ακτινοβολία κατά 44%. Επιπλέον, οι μεγάλες συρόμενες πόρτες στο προφίλ και το πορτπαγκάζ ανοίγουν αυτόματα με αναγνώριση χειρονομιών.

VW

Το Multivan μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Η καμπίνα είναι πιο εύρύχωρη από ποτέ με ευελιξία στη διαμόρφωση και έχει εντελώς επίπεδο πάτωμα. 

Τα νέα εντελώς ανεξάρτητα πίσω καθίσματα που είναι κατά 25% ελαφρύτερα μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς, ενώ η δεύτερη σειρά μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες ώστε οι πέντε πίσω επιβάτες να κάθονται αντικριστά. Νέο είναι και το πολυχρηστικό αναδιπλούμενο τραπεζάκι με ρυθμιζόμενο ύψος, αποθηκευτικό χώρο και τρεις ποτηροθήκες, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί και στις τρεις σειρές λειτουργώντας σαν κεντρική κονσόλα, ή ακόμα και να αφαιρεθεί εντελώς.

Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 469 lt σε επταθέσια διάταξη και φτάνει τα 1.850 lt με πέντε θέσεις ή 3.672 lt με δύο θέσεις (έως 4.053 lt στη μακρύτερη έκδοση).

Volkswagen

Στο ταμπλό την παράσταση κλέβει το ενιαίο πάνελ που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακας οργάνων 10,25" και την κεντρική οθόνη αφής 10" για το infotainment (Ready 2 Discover, Discover Media ή Discover Pro), ένα σχεδιαστικό στοιχείο που γνωρίζουμε ήδη από επιβατικά μοντέλα όπως το Volkswagen Golf. O ambient φωτισμός, η διχρωμία και οι διακοσμητικές επενδύσεις σε ταμπλό και πόρτες αναβαθμίζουν την εικόνα. Το ίδιο ισχύει για το νέο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα και το προαιρετικό head-up display.

Η απουσία κεντρικής κονσόλας απελευθερώνει χώρο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν δύο θύρες USB-C και θήκη ασύρματης φόρτισης. Προαιρετικά διατίθεται ηχοσύστημα Harman Kardon που εξελίχθηκε αποκλειστικά για το Multivan με 14 ηχεία και 16-κάναλο ενισχυτή 840 Watts

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας με πάνω από 34 συστήματα υποβοήθησης. Στον βασικό εξοπλισμό έχουμε τα Front Assist, City Emergency Braking, Dynamic Road Sign Display, και Lane Assist system. Οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλίζονται με κάμερα 360 μοιρών και το προηγμένο IQ.DRIVE Travel Assist που προσφέρει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης χάρη στα predictive Adaptive Cruise Control και Lane Assist.

Volkswagen Multivan

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Multivan διατίθεται σε έκδοση eHybrid (218 PS) που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI (150 PS) με ηλεκτρικό μοτέρ (116 PS), αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεν και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα. 

Η συμβατική γκάμα περιλαμβάνει τους βενζινοκινητήρες 1.5 TSI (136 PS) και 2.0 TSI (204 PS) καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI (150 PS). Όλοι τους συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς.

Το επιβατικό Multivan αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού Multivan, Life και Style. Όσο για τους επαγγελματίες, αυτοί θα πρέπει να αρκεστούν στο Transporter T6 τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί η αντίστοιχη επαγγελματική έκδοση του T7.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube