Πολύ βαρύ για λανσάρισμα το Volkswagen ID.Buzz California

Πολύ βαρύ για λανσάρισμα το Volkswagen ID.Buzz California

Άσχημα νέα για όσους περιμένουν με ανυπομονησία την ταξιδιάρικη έκδοση του ηλεκτρικού Volkswagen ID.Buzz California. Λόγω βάρους, που θεωρήθηκε πολύ μεγάλο από τη VW, το λανσάρισμα αναβάλλεται.

Volkswagen ID.Buzz California

Τους τελευταίους μήνες, το Wolfsburg έχει περιλάβει τον κατάλογό του ένα ηλεκτρικό βαν με εντυπωσιακό στιλ στη γκάμα της, το Volkswagen ID.Buzz. Που δοκιμάσαμε πρόσφατα.

Παρά την ταξιδιωτική δυσπραγία όμως, λόγω της μέσης αυτονομίας σε μεγάλα ταξίδια εξαιτίας του βάρους και της αεροδυναμικής «ντουλάπας», το Volkswagen ID.Buzz φαίνεται να έχει σαγηνεύσει τους πάντες με το παρδαλό παρουσιαστικό του που πόρρω απέχει από ένα κλασικό βαν. 

Το Volkswagen ID.Buzz California κινδυνεύει να ενταχθεί στην κατηγορία «βαρέων οχημάτων», απαιτώντας την ανάλογη άδεια οδήγησης

Όπως και το θερμικό Transporter όμως, που κυκλοφορεί εδώ και πολύ καιρό, πρέπει επίσης να περιλάβει στην γκάμα του μια έκδοση «California» για όσους θέλουν να πηγαίνουν για κάμπινγκ ηλεκτρικά.

Volkswagen ID.Buzz California

Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με τους Γερμανούς συναδέλφους μας του Edison, η γερμανική φίρμα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στον σχεδιασμό του Volkswagen ID.Buzz California. 

Το ηλεκτρικό βαν είναι ήδη πολύ βαρύ στην κανονική εκδοχή του, με μάζα που μπορεί να ξεπεράσει τους 2,5 τόνους ανάλογα με την έκδοση. Με όλα τα πρόσθετα εσωτερικά εξαρτήματα της έκδοσης της «California», σχεδιασμένα για διαμονή στην εξοχή, ειδικά με τις κουκέτες και τη μικρή κουζίνα, το βάρος θα πλησιάζει ή και θα ξεπερνά τους τρεις τόνους. 

Αυτό το φέρνει επικίνδυνα κοντά στο όριο των 3,5 τόνων σε κατάσταση λειτουργίας για τα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Βάρος πάνω από τον οποίο, τα οχήματα να εντάσσονται στην κατηγορία «βαρέων οχημάτων», απαιτώντας την ανάλογη άδεια οδήγησης.

Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με το Edison, το Wolfsburg να αποφασίσει να αναβάλλει για αργότερα το εμπορικό λανσάρισμα του Volkswagen ID.Buzz California μέχρι να βρει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Volkswagen ID.Buzz California

Ο Γερμανός κατασκευαστής θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο «California» στην επόμενη έκθεση του Düsseldorf, που θα βασίζεται όμως στο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Multivan και όχι στο ηλεκτρικό ID.Buzz -το πρωτότυπο του οποίου βλέπετε στη φωτογραφία από πάνω. Η έκδοση παραγωγής πιθανότατα θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube