Škoda: Ετοιμάζει ανοιχτή διθέσια έκδοση του Scala!

Škoda: Ετοιμάζει ανοιχτή διθέσια έκδοση του Scala!

Οι εκπαιδευόμενοι της Škoda Academy έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν πάνω στο φετινό τους project.

Η Škoda ανακοίνωσε πως το έβδομο κατά σειρά project φοιτητών από το πρόγραμμα πρακτικής της, θα είναι μια ανοιχτή διθέσια έκδοση τύπου Spider του μικρομεσαίου Scala!

Οι 20 εκπαιδευόμενοι από το Škoda Academy στην πόλη Mladá Boleslav, επισκέφθηκαν το σχεδιαστικό κέντρο της τσέχικης φίρμας το οποίο διευθύνει ο Oliver Stefani, και έκαναν τα πρώτα σχέδια για το πρωτότυπο. Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν την υποστήριξη των σχεδιαστών και των μηχανικών της Škoda, ενώ θα χρησιμοποιήσουν ως βάση την έκδοση παραγωγής του Scala.

Προφανώς το έργο τους δεν είναι εύκολο, καθώς πρέπει να κοπεί η οροφή του Scala, να αφαιρεθούν οι πίσω πόρτες, και να κατασκευαστεί από το μηδέν το άνω τμήμα της ουράς. Αυτό θα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως βλέπουμε από τις πρώτες εικόνες, θα έχει δύο χαρακτηριστικά αεροδυναμικά φουσκώματα πίσω από τα προσκέφαλα των δύο θέσεων δικαιολογώντας τον χαρακτήρα "Spider".

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές Ιουνίου, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το όνομά του. Το φετινό Student Car της Škoda έρχεται μετά από τα αντίστοιχα Cityjet (2014)FUNstar (2015)Atero (2016)Element (2017)Sunrock (2018) και Mountiaq (2019). Όπως έχετε καταλάβει και από τις προηγούμενες προσπάθειες των φοιτητών, το Scala Spider δεν προορίζεται για την παραγωγή και θα παραμείνει one-off.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube