To Škoda Karoq έγινε Sunroq

To Škoda Karoq έγινε Sunroq

Πρόκειται για μια σπουδή από 23 φοιτητές που ολοκληρώθηκε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ.

Mια ομάδα νέων σχεδιαστών της Škoda ανάλαβε να σχεδιάσει και να παρουσιάσει την ανοικτή εκδοχή του δημοφιλούς Karoq. Η αποστολή δεν ήταν και τόσο εύκολη, μια και εκτός όλων των άλλων έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. 

Ωστόσο οι σπουδαστές από το Mladá Boleslav τα κατάφεραν και τώρα παρουσίασαν με δικαιολογημένη υπερηφάνεια το τελικό αποτέλεσμα. Για να μην μπερδευόμαστε να διευκρινίσουμε πως πρόκειται απλώς για ένα one-off πρότζεκτ και το ανοικτό Karoq δεν πρόκειται ποτέ να ευτυχήσει και να δει τη γραμμή παραγωγής. 

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Karoq cabrio; Αλήθεια;

Παρόλα αυτά, οι σπουδαστές ακολούθησαν όλη τη διαδικασία όπως να επρόκειτο το Sunroq να είναι ένα πρωτότυπο που θα παραχθεί κανονικά. 

Οι περισσότερες αλλαγές έγιναν στο αμάξωμα, όπου αφού αφαιρέθηκε η οροφή οι πόρτες τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές θέσεις, την ώρα που η πόρτα του χώρου αποσκευών σχεδιάστηκε από την αρχή. Μαζί του άλλαξε εκ βάθρων ο σχεδιασμός σε όλο το πίσω μέρος, αλλά και στις κολόνες του αμαξώματος.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου παρέμειναν οι ίδιες με του Karoq, όμως οι 23 σπουδαστές χρησιμοποίησαν ανάρτηση από το Octavia RS για να χαμηλώσουν το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος.

Τέλος, να πούμε πως το Sunroq κινείται από τον γνωστό μας TSI του 1,5 λίτρου και οι τιμές που δίνουν οι δημιουργοί του σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις είναι 0-100 km/h σε 8,4'' και τελική ταχύτητα 204 km/h. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube