Αποκάλυψη, Škoda FUNstar

Αποκάλυψη, Škoda FUNstar

H Škoda αποκάλυψε ένα πρωτότυπο pickup, σχεδιασμένο από 23 μαθητευόμενους ηλικίας 17-18 ετών στην Ακαδημία Škoda, στο Mladá Boleslav της Τσεχίας.

Το πρωτότυπο pickup βασίζεται στο χάτσμπακ Fabia και είναι το δεύτερο πρότζεκτ της Ακαδημία Škoda ύστερα από το Citijet. Θα κάνει όπως τελευταίο το ντεμπούτο του στο GTI Meeting στο Worthersee τον προσεχή Μάιο, όπου και περυσι η Skoda είχε δυναμική παρουσία, αλλά δεν πρόκειται να μπει σε παραγωγή.

Το pickup των μαθητευομένων της Ακαδημίας πατά σε ζάντες των 18” από Škoda Octavia RS και κινείται από τον 1.2 TSI των 122 PS που συνδυάζεται για την περίπτωση με ένα 7άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν DSG7. H αρχική επιλογή των μαθητευομένων ήταν ένας 1.800άρης TSI που αποδείχτηκε όμως πολύ μεγάλος για το pickup

Το σπορτίφ εσωτερικό υλοποιείται με σπορ τιμόνι και καθίσματα, καθώς και ένα ηχοσύστημα 1.400W με subwoofer 200W. Επιλογή που δείχνει ότι οι νεαροί μαθητευόμενοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ICE. Η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων είναι συμβατή με όλα τα smartphone. Ο χρωματικός συνδυασμός που επελέγη είναι τα χρώματα της Škoda και στο ίδιο μοτίβο τα εμπρός φανάρια του Fabia προσαρμόστηκαν για να περιλάβουν σειρά πράσινων φώτων ημέρας LED.

Το αμάξωμα του Fabia pickup concept που δεν έχει πλαίσια είναι ενισχυμένο με διαδοκίδες στα πλευρικά πάνελ. Η μεσαία κολόνα φάρδυνε για να υποστηρίξει τη μετατροπή από χάτσμπακ σε pickup και η μπανιέρα του χώρου φόρτωσης στρώθηκε με φύλλο από ανοξείδωτο ατσάλι.  

Οι εργασίες για το πρωτότυπο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2014 και η επιλογή στο συγκεκριμένο pickup έγινε ανάμεσα σε 84 σχεδιαστικές προτάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και μια έκδοση off road του Fabia. Κάτι που ίσως είχε μεγαλύτερη εμπορική τύχη και μετουσιωνόταν σε ένα Fabia crossover. Με το που επιλέχτηκε το πρωτότυπο που βλέπουμε σήμερα, ξεκίνησε ένας διαγωνισμός σε ένα τοπικό δημοτικό σχολείο προκειμένου να βρεθεί το όνομα.

Οι σπουδαστές της Ακαδημίας Škoda που ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό του πρωτοτύπου επιλέχτηκαν από τους καλύτερους τριτοετείς της εφετινής χρονιάς. Σε σύνολο, τρέχουν 13 μαθητικά courses στην Ακαδημία, όπου είναι εγγεγραμμένοι 880 σπουδαστές.

Η Škoda επένδυσε πρόσφατα 55 εκατομμύρια τσεχικές κορόνες ή δύο εκατομμύρια ευρώ στο εκπαιδευτικό κέντρο που διατηρεί στο Mladá Boleslav, προκειμένου να ανακατασκευάζει τμήματα των εγκαταστάσεων και σχεδιάζει να επενδύσει άλλα τόσα το 2015.

Η Škoda ισχυρίζεται ότι το πρωτότυπο Citijet του προηγούμενου χρόνου ήταν μεγάλη επιτυχία και στην περίπτωση που το FUNstar πετύχει κάτι ανάλογο, ένα παρόμοιο πρότζεκτ θα τρέξει και για το 2016.

[Πηγή Škoda]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube