Επίσημο: Νέο Škoda CitiJet [upd]

Επίσημο: Νέο Škoda CitiJet [upd]

H Škoda έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φωτογραφία του πίσω μέρους από το πρωτότυπο CitiJet που θα ντεμπουτάρει το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Wörthersee.

Η Škoda, αφού μας πήγε και μας έφερε με δύο teaser, αποκάλυψε «επιτέλους» online την κάμπριο εκδοχή του Citigo.

To πρωτότυπο αποτελεί καρπό 6μηνης μελέτης και εργασίας 16 μαθητευόμενων της Επαγγελματικής Σχολής Αυτοκινήτου της Škoda (Auto Vocational School). Την επίβλεψη του πρότζεκτ είχε ο αρχισχεδιαστής της τσεχικής εταιρείας Jozef Kaban. Το πρότζεκτ κινήθηκε στην τροχιά της κατασκευής ενός «δυναμικού και εξωστρεφούς κάμπριο για την πόλη», κάτι που, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν, απαίτησε προφανώς την αφαίρεση της οροφής, αλλά και του πίσω καθίσματος.



Το CitiJet είναι βαμμένο σε μπλε μεταλλικό χρώμα με άσπρες διακοσμήσεις, πατά πάνω σε μπλε 16άρες ζάντες και διαθέτει χειροποίητο πίσω σπόιλερ και δύο μπούκες εξάτμισης.

Κάτω από το καπό μην φανταστείτε κάποιο «εργοστάσιο» ίππων. Το CitiJet αρκείται στο «δυνατό» 1.000άρι μοτέρ του Citigo με τους 75 PS.

Στην καμπίνα, η οποία προέρχεται από το Citigo Sport, το τιμόνι με τα τρία μπράτσα είναι ντυμένο με δέρμα, όπως με δέρμα είναι ντυμένη η λαβή του λεβιέ και αυτή του χειροφρένου. Το ταμπλό διαθέτει φινιρίσματα σε άσπρο και κόκκινο χρώμα, ενώ για τη διασκέδαση των επιβατών φροντίζει ένα ηχοσύστημα 300w με φωτορρυθμικό φωτισμό περιβάλλοντος.

Η Škoda δεν θα είναι η μόνη εταιρεία του γκρουπ της VW που θα βρίσκεται στο GTI Fan Meeting στο Wörthersee (28-31/5) με ένα αυτοκίνητο chopped top, καθώς θα βρίσκεται εκεί και η Seat με το πρωτότυπο Cupster.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube