Νέο Škoda Mountiaq [video]

Νέο Škoda Mountiaq [video]

Σκληροτράχηλο pick-up με βάση το Kodiaq σε μορφή πρωτοτύπου.

H Škoda παρουσίασε επίσημα το νέο της πρωτότυπο εν ονόματι Mountiaq, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από 35 μαθητευόμενους (17-20 ετών) στο Škoda Vocational School της Mladá Boleslav, με την υποστήριξη τεχνικών της Škoda από τα τμήματα σχεδιασμού και εξέλιξης.

Φέτος, οι μαθητευόμενοι εργάστηκαν πάνω από 2.000 ώρες για να δημιουργήσουν το έκτο κατά σειρά πρωτότυπο της Škoda μετά από τα Cityjet (2014)FUNstar (2015)Atero (2016)Element (2017) και Sunrock (2018). Το project ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ η κατασκευή του πρωτοτύπου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019.

Skoda Mountiaq

Βάση για το Mountiaq ήταν ένα Kodiaq Scout το οποίο έγινε σχεδόν αγνώριστο. Οι εκπαιδευόμενοι έκοψαν το πίσω μέρος της οροφής, αφαίρεσαν τις πίσω πόρτες, κόντυναν τις εμπρός πόρτες, πρόσθεσαν φουσκωμένα φτερά, ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, νέα πλευρικά μαρσπιέ και μια νέα πόρτα για την καρότσα. Σε αυτήν προστέθηκαν μεταλλικό πάτωμα, πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι κάτω από το πάτωμα, δίχτυ και φωτισμός LED στις πλευρές της. Επιπλέον, η δομή του αυτοκινήτου ενισχύθηκε για καλύτερη ακαμψία.

Άλλες προσθήκες που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοναδικού pick-up είναι η μπάρα LED στην οροφή, το snorkel, το βαρούλκο, οι μαύρες πεντάκτινες ζάντες, το προστατευτικό bullbar στο εμπρός μέρος, τα επιπλέον φώτα LED στη γρίλια και τον προφυλακτήρα και φυσικά η απόχρωση Orange Sunset.

Skoda Mountiaq

Εκτός από το αμάξωμα, αρκετή δουλειά έγινε και στα μηχανικά μέρη του μοντέλου. Η ανάρτηση με κιτ ανύψωσης 100 mm (απόσταση από το έδαφος 290 mm) σε συνδυασμό με τα εκτός δρόμου ελαστικά Rockstar 17", προσφέρουν στο Mountiaq εκτός δρόμου δυνατότητες αντίστοιχες με την εμφάνιση του. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας 2.0 TSI του VW Group με απόδοση 190 PS που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα έχει μήκος 4.999 mm, πλάτος 2.005 mm, ύψος 1.710 mm και μεταξόνιο 2.788 mm, ενώ το βάρος του οχήματος αγγίζει τα 2.450 kg

Τέλος, στο εσωτερικό βρίσκουμε νέα σπορ καθίσματα, σκουρόχρωμες δερμάτινες επενδύσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις πορτοκαλί λεπτομέρειες, μπλε LED στην οροφή τα οποία σχηματίζουν το έμβλημα της Škoda, αλλά και ένα ηχοσύστημα με ηχεία 230 watt, ενισχυτή 2.000 watt και subwoofer 2.000 watt.

Skoda Mountiaq

Όπως και όλα τα προηγούμενα πρωτότυπα από το Škoda Vocational School, έτσι και το Mountiaq δεν προορίζεται για την παραγωγή, αλλά αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση για τους εκπαιδευόμενους που για μια ακόμη φορά απέδειξαν τις δυνατότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το video που παρουσιάζει όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και εξέλιξης του Mountiaq.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube