Opel Manta GSe ElektroMOD: Ηλεκτρική αναγέννηση [video]

Opel Manta GSe ElektroMOD: Ηλεκτρική αναγέννηση [video]

Το δίπορτο κουπέ της δεκαετίας του '70 ξαναζει με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και μοντέρνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Μετά από τα σχετικά teaser, η Opel παρουσίασε και επίσημα το πρωτότυπο Opel Manta GSe ElektroMOD, ένα ηλεκτρικό restomod βασισμένο στο κλασικό Opel Manta (1970-1975), πενήντα χρόνια μετά από την πρεμιέρα του.

Εκτός από επετειακό χαρακτήρα, το ηλεκτρικό δίπορτο κουπέ εισάγει τη νέα σειρά GSe για σπορ ηλεκτρικά μοντέλα της Opel και αποτελεί φόρο τιμής στο ηλεκτρικό Opel Elektro GT (1971).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Manta 1970-1975: Αντί-Capri [video]

Opel

Ξεκινάμε από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη διαφορά με τον προκάτοχό του. Κάτω από το καπό του Manta βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 147 PS και 225 Nm που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς με τη βοήθεια μηχανικού κιβωτίου 4 σχέσεων το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως αυτόματο αν ο οδηγός επιλέξει την τελευταία σχέση.

Μια μπαταρία 21 kWh χαρίζει αυτονομία 200 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, η οποία ολοκληρώνεται σε κάτω από 4 ώρες μέσω του φορτιστή 9 kW. Παρόν δηλώνει και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Η Opel δεν ανακοίνωσε τις επιδόσεις του Manta GSe ElektroMOD οι οποίες αναμένονται σημαντικά βελτιωμένες από το μοντέλο στο οποίο βασίζεται.

Opel

Το νέο Manta απέκτησε τη μάσκα Vizor με τη μορφή μιας οθόνης που ενσωματώνει τα φώτα LED και το έμβλημα της Opel ενώ μπορεί να προβάλλει κάθε λογής γραφικά. Να θυμίσουμε πως το συγκεκριμένο σχεδιαστικό στοιχείο που σε απλούστερη μορφή έκανε πρεμιέρα στο Mokka και έχει ήδη εφαρμοστεί στο ανανεωμένο Crossland, αναμένεται να περάσει σταδιακά σε ολόκληρη τη γκάμα της Opel.

Έχουμε ακόμη νέο σπλίτερ στο χρώμα του αμαξώματος, αφαίρεση όλων των στοιχείων χρωμίου (προφυλακτήρες, πλαίσιο παραθύρων, φτερά κτλ), και μαύρο καπό που κάνει αντίθεση με την κίτρινη εξωτερική απόχρωση.

Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι δίχρωμες ζάντες Ronal 17" που είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τους τροχούς 13" του Manta αλλάζοντας τις αναλογίες του δίπορτου κουπέ. Αντίστοιχες αλλαγές έχουμε και στην ουρά με στρογγυλά φώτα LED σε μαύρο πλαίσιο και ενσωματωμένη αεροτομή στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών.

Opel

Στο εσωτερικό βρίσκουμε εντελώς ανασχεδιασμένο ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής 10" να προέρχονται από μοντέλα παραγωγής της Opel. Έχουμε επίσης σπορ καθίσματα από το Adam S, τριάκτινο ρετρό τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, επενδύσεις από Alcantara σε ταμπλό, καθίσματα και πόρτες και κίτρινες πινελιές που ταιριάζουν με την εξωτερική απόχρωση.

Η Opel δεν ανέφερε κάτι για πιθανή παραγωγή μικρής κλίμακας του Manta GSe ElektroMOD, το οποίο πιθανότατα είναι μια σχεδιαστική άσκηση που έχει στόχο να ξεσηκώσει τους οπαδούς των δίπορτων κουπέ της δεκαετίας του '70, αποδεικνύοντας πως η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συνδυαστεί με το συναίσθημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube