Opel Mokka 2020
node/39323

Επίσημο: Νέο Opel Mokka, αλλάζουν τα πάντα [video]

Η δεύτερη γενιά του Mokka εγκαινιάζει τους νέους αισθητικούς κωδικούς της Opel, τόσο για το εξωτερικό όσο και για την καμπίνα, αλλάζει το μέγεθος του αυτοκινήτου και διαθέτει 100% ηλεκτρική έκδοση.

Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο πίσω, η Opel παρουσίασε το Corsa F. Το γερμανικό σουπερμίνι ήταν το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε υπό τη σκέπη του Groupe PSA. Αλλά τούτο εδώ το Mokka είναι ακόμη πιο συμβολικό. 

Το Corsa σχεδιάστηκε πράγματι με ταχείες διαδικασίες και με βάση τη δομή του νέου Peugeot 208. Για το δεύτερο μοντέλο της φίρμας, το Mokka χωρίς «X», η Opel είχε περισσότερο χρόνο και περισσότερη ελευθερία. Ως εκ τούτου, το μικρό SUV έχει την τιμή να εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, η οποία σηματοδοτεί ξεκάθαρα μια νέα αρχή για την εταιρεία.

Όμως, το πρώτο πράγμα που κάνει τη μεγάλη εντύπωση είναι το μέγεθος. Το Mokka, σε πείσμα της τάσης οι κατηγορίες χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνουν σε μήκος, φαίνεται μικρότερο. Κάτι που ισχύει και στην πραγματικότητα: Διότι, αν μη τι άλλο, είναι ασυνήθιστο ένα μοντέλο να χάνει σε μήκος 12 πόντους! 

Επομένως, το νέο Mokka μετρά μόλις 4,15 m και γίνεται σαφώς μικρότερο από το Crossland X των 4,21 m. Ωστόσο, το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο. Επομένως, είναι οι πρόβολοι που κουτσουρεύτηκαν, 6,1 cm ο εμπρός και 6,6 cm ο πίσω. Ωστόσο, το πλάτος αυξήθηκε κατά 1 cm. 

Opel Mokka 2020

Η Opel δεν το λέει, αλλά η εξέλιξη των διαστάσεων εξηγείται από την τεχνική εγγύτητα του αυτοκινήτου με το DS 3 Crossback (4,12 m). Συγγένεια που φέρνει την κατασκευή του νέου Mokka στο γαλλικό εργοστάσιο του Poissy, μαζί με το crossover της DS Automobiles.

Ολοκαίνουργιο, μέχρι τους λογότυπους
Το δεύτερο πράγμα που ξεχωρίζει είναι το μοναδικό «πρόσωπο» του μοντέλου. Το Mokka εγκαινιάζει το πρόσωπο παραγωγής του «Vizor», το οποίο είχε αποκαλυφθεί από το πρωτότυπο GT X Experimental το 2018. Η γρίλια της μάσκας και οι προβολείς σχηματίζουν ένα σύνολο που περιβάλλεται από νίκελ, αισθητική αλλαγή που θα αναληφθεί και από τα επόμενα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Opel Mokka 2020

Γενικά, η καροσερί του Mokka συντίθεται σχεδιαστικά με πιο γωνιώδη μοτίβα, ένας τρόπος συμβολισμού της γερμανικής ακρίβειας. Τα τελειώματα του αμαξώματος είναι πιο εμφανή, ειδικά στο πίσω μέρος, με ένα σαφές κόψιμο πάνω από τα φώτα. Ανακαλύπτουμε επίσης έναν νέο τρόπο εγγραφής του ονόματος «Mokka», με μεγάλα γράμματα στο κέντρο. Ο λογότυπος της Opel έχει επίσης αναθεωρηθεί, καθώς τα γράμματα βρίσκονται τώρα στο κάτω μέρος του κύκλου με το Blitz. Πρόκειται για έναν σαφή και εμφανέστατο τρόπο, να δείξει η Opel ότι όλα αλλάζουν!

Ωστόσο, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα σχεδιασμό tabula rasa, καθώς οι φωτεινές υπογραφές των φώτων διατηρούνται σε σχήμα φτερών, ενώ η γραμμή που περνά από το πλευρικό παράθυρο και πέφτει προς τα πίσω θυμίζει επίσης έντονα το Adam. Από την άλλη, είναι αδύνατον να αγνοήσεις και να αφήσεις να περάσει απαρατήρητο το χρυσομυγί πράσινο χρώμα της παρουσίασης! Αλλά μην τρομάζετε! Σαφώς και θα υπάρχουν πιο… νηφάλιες αποχρώσεις στη χρωματική παλέτα του νέου Mokka.

Ώρα για Pure Panel
Η Opel έκανε την ανατροπή απ’ έξω, οπότε θα ήταν ανακόλουθο να συναντούσαμε κάτι συμβατικό ή κληρονομιά από άλλα μοντέλα στο εσωτερικό του Mokka. Έτσι, η εσωτερική ρίμα του Vizor λέγεται «Pure Panel». Αυτό το όνομα προσδιορίζει τη νέα αρχιτεκτονική για τον πίνακα οργάνων: Τα καντράν και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων αποτελούν μια ενιαία μονάδα. Σχεδιασμός που δίνει μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα, αλλά και ένα εσωτερικό Opel με προσωπικότητα, ακόμα κι αν μας φέρνει στο νου την αντίστοιχη υλοποίηση της Mercedes-Benz.

Opel Mokka 2020

Αλλά για να μιλήσουμε με αριθμούς, τα ψηφιακά όργανα ομαδοποιούνται σε μια οθόνη με διαγώνιο τις 12 ίντσες, ενώ για τα πολυμέσα, η διαγώνιος φτάνει μάξιμουμ τις δέκα ίντσες. Όσον αφορά την μεταφορική ικανότητα αποσκευών του νέου Mokka, το πορτμπαγκάζ διαθέτει όγκο 350 λίτρων.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το Mokka γίνεται τεχνολογικό πιο προηγμένο, ενώ και εξοπλισμός ενημερώνεται με τα σύγχρονα πρότυπα. Έτσι, υπάρχουν φώτα LED τύπου matrix που αποτελούνται από 14 στοιχεία, ανεξάρτητα διαχειριζόμενα, προκειμένου η φωτεινή δέσμη τους που προσαρμόζεται στις συνθήκες κυκλοφορίας. Με άλλα λόγια, οδηγός τα βάζει στον αυτόματο και οι λυχνίες LED ανάβουν ή σβήνουν έτσι ώστε να μην τυφλώνουν τους άλλους χρήστες. Από την πλευρά των βοηθημάτων οδήγησης, υπάρχει προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία στάσης/επανεκκίνησης, ενεργό σύστημα παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας κ.ά.

Opel Mokka 2020

Τα ηλεκτρόνια προηγούνται 
Η Mokka υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα των αστικών μοντέλων του Groupe PSA, τη CMP. Όπως είχε κάνει και με το Corsa, η Opel έρχεται να λανσάρει κατά προτεραιότητα την 100% ηλεκτρική παραλλαγή του μικρού SUV της, το Mokka-e.

Το τεχνικό δελτίο δεδομένων είναι μοντελοποιημένο ήδη από τo γαλλικό γκρουπ και το έχουμε δει ήδη σε Corsa και 208: Ηλεκτρομοτέρ 100 kW ή 136 άλογα και μέγιστη ροπή 260 Nm, μπαταρία 50 kWh και τρεις οδηγικές ρυθμίσεις (Normal, Eco ή Sport).

Opel Mokka 2020

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η τελική ταχύτητα του νέου Mokka περιορίζεται στα 150 km/h και η ανακοινωθείσα αυτονομία του φτάνει τα 322 km στην οδηγική ρύθμιση Normal. Για την επαναφόρτιση, το Mokka-e ανταποκρίνεται από μονοφασικό έως τριφασικό 11 kW, ενώ σε ένα τερματικό ταχυφόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 100 kW, η μπαταρία ξαναγεμίζει στο 80% σε 30 λεπτά.

Το Mokka όμως -τάχιστα, μάλιστα- θα διατίθεται και με θερμικά μοτέρ, βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει στο τέλος αυτού του καλοκαιριού, για την ηλεκτρική έκδοση, αλλά η Opel ανακοινώνει ότι οι παραδόσεις δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του 2021.

node/39485
Nissan Qashqai 2020 render

Nissan: To καινούργιο Qashqai με υβριδική τεχνολογία e-Power

Η Nissan ετοιμάζεται να λανσάρει ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της: Το Qashqai. Και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διατίθεται στην Ευρώπη με υβριδική τεχνολογία e-Power.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Nissan: To καινούργιο Qashqai με υβριδική τεχνολογία e-Power

Το δεύτερο μισό 2020 αναμένεται ιδιαίτερα δραστήριο για τη Nissan. Παρά την τρέχουσα κρίση, ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει προγραμματίσει να αποκαλύψει τη νέα γενιά του Qashqai που θα έχει μια ιδιαιτερότητα: Την παρουσία υβριδικού κινητήρα, πρεμιέρα για το Qasqhai. Και όχι κάτι που το έχουμε ξαναδεί. Με άλλα λόγια δεν θα πρόκειται για τον κινητήρα E-Tech που έτσι θα τον μοιραζόταν με τη Renault, αλλά για τον e-Power, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από τη Nissan σε ορισμένα μοντέλα στην Ιαπωνία.

Σε αντίθεση με τα υβριδικά της Renault, το e-Power είναι ένα ξεκάθαρα ηλεκτρικό όχημα. Ο θερμικός κινητήρας δεν κινεί τους τροχούς και απλώς χρησιμεύει ως γεννήτρια ρεύματος για τις μπαταρίες. Αυτό βέβαια, δεν αποκλείει την παρουσία στην γκάμα του Qashqai μιας έκδοσης με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα E-Tech της Συμμαχίας.

Η Nissan στοχεύει σε ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2023 και αυτό προφανώς περιλαμβάνει μοντέλα e-Power. Οι συνάδελφοί μας από το Autoexpress ρώτησαν τον επικεφαλής λειτουργιών της Nissan εάν αυτή την τεχνολογία θα τη βρούμε και στο Juke και η απάντηση θα μπορούσε να είναι από ενδιαφέρουσα έως «δεν ξέρω»: «Γιατί όχι;». Πάντως, ένα Juke που θα μπορούσε επίσης να γίνει 100% ηλεκτρικό και θα πωλείτο παράλληλα με τη μία και μοναδική θερμική έκδοση του μοντέλου είναι πολύ πιθανή εξέλιξη και μάλιστα του εγγύς μέλλοντος.

node/39484

Επίσημο: Maserati Ghibli Hybrid [video]

Η εποχή του εξηλεκτρισμού της Maserati ξεκινά με την ήπια υβριδική Ghibli Hybrid.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Επίσημο: Maserati Ghibli Hybrid [video]

Μετά από αρκετά teaser video, η Maserati παρουσίασε σήμερα την Ghibli Hybrid - το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην ιστορία της Τρίαινας - που σηματοδοτεί τον σταδιακό εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της. 

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά της Ghibli πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και δέχθηκε μια ελαφριά ανανέωση το 2017. Μέχρι σήμερα η Maserati έχει πουλήσει πάνω από 100.000 μονάδες του σεντάν που τοποθετείται στη γκάμα της κάτω από τη ναυαρχίδα Quattroporte.

Κάτω από το καπό της Ghibli Hybrid βρίσκεται ο τετρακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt, ηλεκτρικό supercharger (e-Booster) και μια μπαταρία που βρίσκεται στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους. Η ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα και αποθηκεύεται στη μπαταρία, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης αλλά και στην ενίσχυση των επιδόσεων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 330 PS και τα 430 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7" (+1" σε σχέση με την V6) και τελική ταχύτητα 255 km/h. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, παρά τον ελαφρύ εξηλεκτρισμό της, η Ghibli διατηρεί τον ήχο που χαρακτηρίζει κάθε Maserati χάρη σε ειδική ρύθμιση της εξάτμισης. Παράλληλα, ζυγίζει 80 kg λιγότερο από την πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Maserati Ghibli Hybrid

Αισθητικά, η νέα Ghibli Hybrid ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στην ελαφρώς ανασχεδιασμένη γρίλια, τα νέα γραφικά LED στα πίσω φώτα (εμπνευσμένα από τις 3200 GT και Alfieri Concept) αλλά και από τις πινελιές σε μπλε χρωμα που συναντάμε στις εσοχές, τις δαγκάνες των φρένων και τα εμβλήματα στο προφίλ.

Την ίδια απόχρωση (που σύμφωνα με τη Maserati συμβολίζει τον εξηλεκτρισμό) βρίσκουμε και στο εσωτερικό, στις ραφές των καθισμάτων και στην Τρίαινα που είναι ραμμένη στα προσκέφαλα. Στο ταμπλό συναντάμε επίσης νέο πίνακα οργάνων και μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,1" στην κεντρική κονσόλα η οποία ενσωματώνει το Maserati Intelligent Assistant με νέα γραφικά. Η Ghibli Hybrid εισάγει και την τεχνολογία Maserati Connect program που παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση του οχήματος και αναβαθμίζει το λογισμικό του όποτε χρειαστεί.

Παράλληλα με την πρεμιέρα της Ghibli Hybrid, η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε πως τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα είναι οι GranTurismo και GranCabrio που θα παρουσιαστούν το 2021.

[Πηγή: Maserati]