Opel Mokka 2020
node/39323

Επίσημο: Νέο Opel Mokka, αλλάζουν τα πάντα [video]

Η δεύτερη γενιά του Mokka εγκαινιάζει τους νέους αισθητικούς κωδικούς της Opel, τόσο για το εξωτερικό όσο και για την καμπίνα, αλλάζει το μέγεθος του αυτοκινήτου και διαθέτει 100% ηλεκτρική έκδοση.

Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο πίσω, η Opel παρουσίασε το Corsa F. Το γερμανικό σουπερμίνι ήταν το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε υπό τη σκέπη του Groupe PSA. Αλλά τούτο εδώ το Mokka είναι ακόμη πιο συμβολικό. 

Το Corsa σχεδιάστηκε πράγματι με ταχείες διαδικασίες και με βάση τη δομή του νέου Peugeot 208. Για το δεύτερο μοντέλο της φίρμας, το Mokka χωρίς «X», η Opel είχε περισσότερο χρόνο και περισσότερη ελευθερία. Ως εκ τούτου, το μικρό SUV έχει την τιμή να εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel, η οποία σηματοδοτεί ξεκάθαρα μια νέα αρχή για την εταιρεία.

Όμως, το πρώτο πράγμα που κάνει τη μεγάλη εντύπωση είναι το μέγεθος. Το Mokka, σε πείσμα της τάσης οι κατηγορίες χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνουν σε μήκος, φαίνεται μικρότερο. Κάτι που ισχύει και στην πραγματικότητα: Διότι, αν μη τι άλλο, είναι ασυνήθιστο ένα μοντέλο να χάνει σε μήκος 12 πόντους! 

Επομένως, το νέο Mokka μετρά μόλις 4,15 m και γίνεται σαφώς μικρότερο από το Crossland X των 4,21 m. Ωστόσο, το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο. Επομένως, είναι οι πρόβολοι που κουτσουρεύτηκαν, 6,1 cm ο εμπρός και 6,6 cm ο πίσω. Ωστόσο, το πλάτος αυξήθηκε κατά 1 cm. 

Opel Mokka 2020

Η Opel δεν το λέει, αλλά η εξέλιξη των διαστάσεων εξηγείται από την τεχνική εγγύτητα του αυτοκινήτου με το DS 3 Crossback (4,12 m). Συγγένεια που φέρνει την κατασκευή του νέου Mokka στο γαλλικό εργοστάσιο του Poissy, μαζί με το crossover της DS Automobiles.

Ολοκαίνουργιο, μέχρι τους λογότυπους
Το δεύτερο πράγμα που ξεχωρίζει είναι το μοναδικό «πρόσωπο» του μοντέλου. Το Mokka εγκαινιάζει το πρόσωπο παραγωγής του «Vizor», το οποίο είχε αποκαλυφθεί από το πρωτότυπο GT X Experimental το 2018. Η γρίλια της μάσκας και οι προβολείς σχηματίζουν ένα σύνολο που περιβάλλεται από νίκελ, αισθητική αλλαγή που θα αναληφθεί και από τα επόμενα μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

Opel Mokka 2020

Γενικά, η καροσερί του Mokka συντίθεται σχεδιαστικά με πιο γωνιώδη μοτίβα, ένας τρόπος συμβολισμού της γερμανικής ακρίβειας. Τα τελειώματα του αμαξώματος είναι πιο εμφανή, ειδικά στο πίσω μέρος, με ένα σαφές κόψιμο πάνω από τα φώτα. Ανακαλύπτουμε επίσης έναν νέο τρόπο εγγραφής του ονόματος «Mokka», με μεγάλα γράμματα στο κέντρο. Ο λογότυπος της Opel έχει επίσης αναθεωρηθεί, καθώς τα γράμματα βρίσκονται τώρα στο κάτω μέρος του κύκλου με το Blitz. Πρόκειται για έναν σαφή και εμφανέστατο τρόπο, να δείξει η Opel ότι όλα αλλάζουν!

Ωστόσο, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα σχεδιασμό tabula rasa, καθώς οι φωτεινές υπογραφές των φώτων διατηρούνται σε σχήμα φτερών, ενώ η γραμμή που περνά από το πλευρικό παράθυρο και πέφτει προς τα πίσω θυμίζει επίσης έντονα το Adam. Από την άλλη, είναι αδύνατον να αγνοήσεις και να αφήσεις να περάσει απαρατήρητο το χρυσομυγί πράσινο χρώμα της παρουσίασης! Αλλά μην τρομάζετε! Σαφώς και θα υπάρχουν πιο… νηφάλιες αποχρώσεις στη χρωματική παλέτα του νέου Mokka.

Ώρα για Pure Panel
Η Opel έκανε την ανατροπή απ’ έξω, οπότε θα ήταν ανακόλουθο να συναντούσαμε κάτι συμβατικό ή κληρονομιά από άλλα μοντέλα στο εσωτερικό του Mokka. Έτσι, η εσωτερική ρίμα του Vizor λέγεται «Pure Panel». Αυτό το όνομα προσδιορίζει τη νέα αρχιτεκτονική για τον πίνακα οργάνων: Τα καντράν και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων αποτελούν μια ενιαία μονάδα. Σχεδιασμός που δίνει μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα, αλλά και ένα εσωτερικό Opel με προσωπικότητα, ακόμα κι αν μας φέρνει στο νου την αντίστοιχη υλοποίηση της Mercedes-Benz.

Opel Mokka 2020

Αλλά για να μιλήσουμε με αριθμούς, τα ψηφιακά όργανα ομαδοποιούνται σε μια οθόνη με διαγώνιο τις 12 ίντσες, ενώ για τα πολυμέσα, η διαγώνιος φτάνει μάξιμουμ τις δέκα ίντσες. Όσον αφορά την μεταφορική ικανότητα αποσκευών του νέου Mokka, το πορτμπαγκάζ διαθέτει όγκο 350 λίτρων.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το Mokka γίνεται τεχνολογικό πιο προηγμένο, ενώ και εξοπλισμός ενημερώνεται με τα σύγχρονα πρότυπα. Έτσι, υπάρχουν φώτα LED τύπου matrix που αποτελούνται από 14 στοιχεία, ανεξάρτητα διαχειριζόμενα, προκειμένου η φωτεινή δέσμη τους που προσαρμόζεται στις συνθήκες κυκλοφορίας. Με άλλα λόγια, οδηγός τα βάζει στον αυτόματο και οι λυχνίες LED ανάβουν ή σβήνουν έτσι ώστε να μην τυφλώνουν τους άλλους χρήστες. Από την πλευρά των βοηθημάτων οδήγησης, υπάρχει προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία στάσης/επανεκκίνησης, ενεργό σύστημα παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας κ.ά.

Opel Mokka 2020

Τα ηλεκτρόνια προηγούνται 
Η Mokka υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα των αστικών μοντέλων του Groupe PSA, τη CMP. Όπως είχε κάνει και με το Corsa, η Opel έρχεται να λανσάρει κατά προτεραιότητα την 100% ηλεκτρική παραλλαγή του μικρού SUV της, το Mokka-e.

Το τεχνικό δελτίο δεδομένων είναι μοντελοποιημένο ήδη από τo γαλλικό γκρουπ και το έχουμε δει ήδη σε Corsa και 208: Ηλεκτρομοτέρ 100 kW ή 136 άλογα και μέγιστη ροπή 260 Nm, μπαταρία 50 kWh και τρεις οδηγικές ρυθμίσεις (Normal, Eco ή Sport).

Opel Mokka 2020

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η τελική ταχύτητα του νέου Mokka περιορίζεται στα 150 km/h και η ανακοινωθείσα αυτονομία του φτάνει τα 322 km στην οδηγική ρύθμιση Normal. Για την επαναφόρτιση, το Mokka-e ανταποκρίνεται από μονοφασικό έως τριφασικό 11 kW, ενώ σε ένα τερματικό ταχυφόρτισης συνεχούς ρεύματος με ισχύ 100 kW, η μπαταρία ξαναγεμίζει στο 80% σε 30 λεπτά.

Το Mokka όμως -τάχιστα, μάλιστα- θα διατίθεται και με θερμικά μοτέρ, βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει στο τέλος αυτού του καλοκαιριού, για την ηλεκτρική έκδοση, αλλά η Opel ανακοινώνει ότι οι παραδόσεις δεν θα ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές του 2021.

node/39952

BMW M3: Πλήρης αποκάλυψη στις 23 Σεπτεμβρίου

Η BMW δημοσίευσε νέα teaser για την επερχόμενη M3 που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

BMW M3: Πλήρης αποκάλυψη στις 23 Σεπτεμβρίου

BMW Αυστραλίας δημοσίευσε στο Facebook μια σειρά από teaser της επερχόμενης BMW M3, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι φωτογραφίες είναι γεμάτες καπνούς και δεν αποκαλύπτουν πολλά - εκτός από την πράσινη εξωτερική απόχρωση - όμως η εξωτερική σχεδίαση είναι ήδη γνωστή από τις διαρροές. Η M3 Sedan όπως και η M4 Coupé ξεχωρίζουν χάρη σε νέο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με τεράστια γρίλια και σύνθετες εισαγωγές αέρα, φουσκωμένα φτερά, διαφορετικά σχέδια τροχών, διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος και διακριτική αεροτομή.

Η βαυαρική φίρμα έχει ανακοινώσει πως η M3 Sedan και η συγγενική M4 Coupé, θα χρησιμοποιούν μια αναβαθμισμένη έκδοση του εξακύλινδρου σε σειρά twin-turbo 3,0 λίτρων M TwinPower Turbo. Στις απλές εκδόσεις το μοτέρ θα αποδίδει 480 PS και θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ στις εκδόσεις Competition η απόδοση θα φτάνει τους 510 PS και τα 650 Nm σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο M Steptronic 8 σχέσεων.

Αρχικά τα μοντέλα θα διατίθενται με κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν στη γκάμα και τετρακίνητες εκδόσεις με το σύστημα M xDrive. Επιπλέον, θα έχουμε ενεργή ανάρτηση με νέα ρύθμιση, ισχυρότερα φρένα και τα κατάλληλα ελαστικά επιδόσεων.

TAGS
node/39945

Πέντε μοναδικές McLaren Senna GTR LM με αγωνιστικές φορεσιές από το 1995

Τα υπεραυτοκίνητα πίστας είναι βαμμένα στα χρώματα των McLaren F1 GTR που πρωταγωνίστησαν στο Le Mans το 1995.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πέντε μοναδικές McLaren Senna GTR LM με αγωνιστικές φορεσιές από το 1995

Η McLaren παρουσίασε πέντε μοναδικές Senna GTR που κατασκευάστηκαν στα πρότυπα των πέντε αγωνιστικών McLaren F1 GTR που τερμάτισαν στις θέσεις 1, 2, 4, 5 και 13 στις 24 Ώρες του Le Mans το 1995.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: McLaren Senna GTR

Τη δημιουργία των υπεραυτοκινήτων πίστας ανέλαβε το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), με κάθε μια από τις αγωνιστικές φορεσιές χρειάστηκαν από 800 μέχρι και μερικές χιλιάδες εργατοώρες για την εφαρμογή τους. Τα λογότυπα των χορηγών είναι βαμμένα στο χέρι, όπως και όλα τα γραφικά, ενώ το μοναδικό αυτοκόλλητο βρίσκεται στην οροφή. Εκτός από τα χρώματα των F1 GTR, οι Senna GTR LM έχουν πεντάκτινες ζάντες της OZ με χρυσές δαγκάνες φρένων και χρυσά αμορτισέρ ως ακόμα μια αναφορά στον πρόγονό τους. Παράλληλα διατηρούν το εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο της Senna GTR που μπορεί να παράγει έως και 1.000 kg κάθετης δύναμης και έχουν νέες διπλές απολήξεις της εξάτμισης από Inconel.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι και καθίσματα αγωνιστικού τύπου με το λογότυπο GTR LM, ζώνες έξι σημείων, paddles αλλαγής σχέσεων από χρυσό και πεντάλ κατασκευασμένα από νιτρίδιο τιτανίου. Επιπλέον, κάθε μοντέλο έχει πλακέτα "1 of 1" που υποδηλώνει το συλλεκτικό του χαρακτήρα, και πληροφορίες για την αντίστοιχη F1 GTR του 1995 πάνω στα ανθρακονημάτινα μαρσπιέ (τα ονόματα των τριών οδηγών, την ημερομηνία του αγώνα και τη θέση στην οποία τερμάτισε).

Αναβαθμισμένος είναι και ο κινητήρας twin-turbo V8 4,0 λίτρων που πλέον αποδίδει 845 PS και 800 Nm (20 PS σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Senna GTR) ενώ έχει κόφτη στις 9.000 rpm. 

Ας δούμε όμως το κάθε μοντέλο ξεχωριστά:


McLaren Senna GTR LM 825/1

McLaren Senna GTR LM 825/1

Πρωτότυπο: McLaren F1/01R ‘The Ueno Clinic car’ (1η θέση)
Οδηγοί: Yannick Dalmas, Masanori Sekiya και JJ Lehto


McLaren Senna GTR LM 825/6

McLaren Senna GTR LM 825/6

Πρωτότυπο: McLaren F1/06R ‘The Harrods car’ (3η θέση)
Οδηγοί: Andy Wallace, Derek Bell και Justin Bell


McLaren Senna GTR LM 825/2

McLaren Senna GTR LM 825-2

Πρωτότυπο: McLaren F1/02R ‘The Gulf car’ (4η θέση)
Οδηγοί:  Maurizio Sandro Sala, Mark Blundell και Ray Bellm


McLaren Senna GTR LM 825/7

McLaren Senna GTR LM 825/7

Πρωτότυπο: McLaren F1/07R ‘The Jacadi car’ (5η θέση)
Οδηγοί: Fabien Giroix, Olivier Grouillard και Jean-Denis Deletraz


McLaren Senna GTR LM 825/5

McLaren Senna GTR LM 825/5

Πρωτότυπο: McLaren F1/05R ‘The Cesar car’ (13η θέση)
Οδηγοί: Jean-Luc Maury-Laribiere, Marc Sourd και Hervé Poulin


Οι πέντε τυχεροί ιδιοκτήτες των μοντέλων που προέρχονται από ΗΠΑ, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν την ευκαιρία να τα οδηγήσουν στη θρυλική πίστα του Le Mans λίγο πριν από τον αγώνα του 2021. Η McLaren δεν θέλησε να αποκαλύψει την τιμή κάθε μοντέλου που προφανώς είναι αρκετά υψηλότερη από τα £1,1 εκατομμύρια στερλίνες (προ φόρων) που κοστίζει μια "απλή" Senna GTR.