Opel Manta GSe: Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του παζλ [video]

Opel Manta GSe: Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του παζλ [video]

Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη κομμάτι του παζλ “Manta GSe ElektroMOD”, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 19 Μαΐου.

Ότι η Opel ετοιμάζει εδώ και καιρό μια σύγχρονη αναβίωση του Manta των ‘70s, το γνωρίζετε. Όπως επίσης θα έχετε πληροφορηθεί, ότι το εν λόγω όχημα, θα είναι ηλεκτρικό. Αυτό που δε ξέρετε και θα μάθετε τώρα, είναι ότι το μελλοντικό Manta Gse, θα παρουσιαστεί επίσημα στις 19 Μαΐου και θα φέρει μεταξύ άλλων μια μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα του, τεχνολογίας Pixel-Vizor, που θα επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον.

Η φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή που γνωρίσαμε στα νέα Mokka και Crossland, μόνο που για την περίσταση, το Manta GSe, θα διαθέτει φουλ ψηφιακό πάνελ το οποίο θα αναγράφει έως και μηνύματα. «Η γερμανική μου καρδιά είναι ηλεκτρική, είμαι όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων κ.α.» είναι μερικά από αυτά που θα δείτε γραμμένα στο πρόσωπο του μοντέλου. Μάλιστα, θα μπορεί να απεικονίσει έως και κινούμενες εικόνες συμπεριλαμβανομένης και της σιλουέτας του οχήματος. 

OPEL

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Opel, Pierre-Olivier Garcia, δήλωσε εκ’ μέρους όλης της ομάδας που ασχολείται με το πρότζεκτ: «Χτίζουμε μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Αυτή η μίξη κλασσικού και μοντέρνου είναι συναρπαστική».

Δε θα διαφωνήσουμε μαζί του γιατί όντως το Manta GSe έχει συνδυάσει επιτυχημένα τις ρετρό αναφορές με τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις. Θα κρατήσουμε ωστόσο μια επιφύλαξη για τις λειτουργίες της μάσκας. Hi-tech πινελιά αναμφίβολα αλλά δε ξέρουμε κατά πόσον θα είναι ασφαλής για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube