Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Crossland

Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Crossland

To Opel Crossland φρεσκάρεται αισθητικά και μηχανολογικά για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία στην ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV.

H Opel παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Crossland το οποίο φρεσκάρεται μετά από 3 χρόνια στην αγορά, ενσωματώνοντας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας και αποκτώντας παράλληλα βελτιώσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση.

Το Crossland που πλέον δεν έχει το γράμμα X στο όνομά του, απέκτησε τη μάσκα Opel Visor που πρωτοείδαμε στο Mokka και σιγά σιγά θα ενσωματωθεί σε ολόκληρη τη γκάμα της Opel. Πιο συγκεκριμένα, τα φώτα LED ενώνονται με μια μαύρη γυαλιστερή λωρίδα που αντικαθιστά τη γρίλια και φέρει το έμβλημα της Opel. Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας έχει διαφορετικές εισαγωγές αέρα πλαισιωμένες από χρώμιο που ενσωματώνουν φώτα ομίχλης LED, καθώς και ένα διακοσμητικό στην κεντρική εισαγωγή αέρα (βαμμένο σε ασημί απόχρωση στην έκδοση Ultimate) που παραπέμπει σε προστατευτική ποδιά.

Opel Crossland

Στο προφίλ οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα σχέδια τροχών 16" και 17" (ασημί, δίχρωμες ή μαύρες) και το διακριτικό διακοσμητικό πάνω από τα μαρσπιέ. Στην ουρά, τα σκουρόχρωμα φώτα με νέα γραφικά LED ενσωματώνονται πιο αρμονικά στο πίσω παρμπρίζ χάρη στο διακοσμητικό μαύρο γυαλιστερό στοιχείο που τα ενώνει, ενώ πιο χαμηλά βρίσκουμε την επιγραφή Crossland και μια ανασχεδιασμένη ποδιά σε ασημί χρώμα.

Η νέα έκδοση Crossland GS Line με σπορ εμφάνιση διαθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου 17", μαύρη οροφή, κόκκινες λεπτομέρειες στα φώτα ημέρας, πίσω φώτα LED και ράγες οροφής.

Opel Crossland

Στο εσωτερικό, η κεντρική οθόνη αφής με διάμετρο έως 8" ενσωματώνει το infotainment (Radio, Multimedia ή Multimedia Navi Pro). Έχουμε επίσης νέα εργονομικά καθίσματα AGR με επενδύσεις από Alcantara για οδηγό και συνοδηγό, συρρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα (διαιρούμενα 60/40). Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 410 lt έως 520 lt ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων (εύρος κίνησης 150 mm) ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 1.255 lt με την αναδίπλωσή τους.

Εκτός από τις αισθητικές επεμβάσεις, οι τεχνικοί της Opel εξέλιξαν περαιτέρω το πλαίσιο του Crossland με νέα ελατήρια και αμορτισέρ για την εμπρός ανάρτηση με γόνατα McPherson και ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ νέα είναι και η ρύθμιση για το σύστημα διεύθυνσης που σύμφωνα με το δελτίο τύπου προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια.

Από το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε προγράμματα - Normal/On-road, Snow (Χιόνι), Mud (Λάσπη), Sand (Άμμος) και ESP Off.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα συστήματα υποβοήθησης Head Up display, Προσαρμοζόμενοι προβολείς Adaptive full-LED, Forward collision alert, Lane Departure Warning, Driver Drowsiness Alert, Side Blind Spot Alert, Panorama Rear View Camera, Automatic Park Assist και Cruise control με περιοριστή ταχύτητας που επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή στα όρια ταχύτητας σε συνεργασία με την Αναγνώριση των οδικών σημάτων.  

Opel Crossland

Στη βάση της γκάμας των κινητήρων βρίσκουμε τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με 83 PS / 118 Nm που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο υπερτροφοδοτούμενος 1,2 λίτρων αποδίδει 110 PS / 205 Nm ή 130 PS / 230 Nm και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ η ισχυρότερη έκδοση διατίθεται και με αυτόματο 6 σχέσεων.

Το Crossland διατίθεται και με υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 110 PS / 250 Nm με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή 120 PS και 300 Nm με αυτόματο 6 σχέσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

 

Η Opel θα ξεκινήσει σύντομα να λαμβάνει παραγγελίες για το νέο Crossland, το οποίο αναμένεται στις αντιπροσωπείες της χώρας μας από τις αρχές του 2021.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube