Το Nissan Hyper Tourer concept δείχνει το μέλλον των MPV

Το Nissan Hyper Tourer concept δείχνει το μέλλον των MPV

H Nissan, έχοντας παρουσιάσει ήδη δύο EV ενόψει του Japan Mobility Show 2023, μας συστήνει το τρίτο κατά σειρά ηλεκτρικό της concept, το Nissan Hyper Tourer.

Η σημερινή μέρα επιφύλασσε την αποκάλυψη του Nissan Hyper Tourer concept, ενός μίνιβαν που θα παρουσιαστεί επίσημα, με φυσική παρουσία στο Σαλόνι της Ιαπωνίας.

To αμιγώς ηλεκτρικό MPV των Ιαπώνων απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπους που αναζητούν πολυτελείς αποδράσεις παρέα με φίλους ή συνεργάτες, είτε σε προσωπικά, είτε σε επαγγελματικά ταξίδια.

Η αλήθεια είναι πως η σχεδιαστική φιλοσοφία που έχει εφαρμοστεί στο Hyper Tourer δεν θυμίζει κανένα άλλο από τα μοντέλα παραγωγής της Nissan. To μπροστινό μέρος είναι δυναμικό και μυώδες και η μάσκα κλειστή, μιας και ο κινητήρας δεν χρειάζεται ψύξη. Μικρά ανοίγματα, για αεροδυναμικούς κυρίως λόγους συναντώνται στο κάτω μέρος.

To Nissan Hyper Tourer concept, η πρόταση της Nissan στην κατηγορία MPV θα αποκαλυφθεί με φυσική παρουσία στο Japan Mobility Show 2023

Nissan Hyper Tourer

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Nissan έτοιμη να λανσάρει ένα νέο κουπέ SUV

Αναμφίβολα όμως, το πιο ελκυστικό μέρος του Hyper Tourer είναι η λευκή, LED γραμμή που βρίσκεται κατά μεσοίς του αμαξώματος και προεκτείνεται να σαν να το αγκαλιάζει. Στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι χαμηλά τοποθετημένα, στις άκρες του προφυλακτήρα.

Εντυπωσιακή είναι και η είσοδος στο εσωτερικό του Nissan Hyper Tourer, η οποία πραγματοποιείται μέσω των δύο συρόμενων θυρών που βρίσκονται στο πλάι και ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Μπαίνοντας λοιπόν στο αυτοκίνητο, η high-tech εικόνα του εσωτερικού είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτη. Το Nissan Hyper Tourer Concept διαθέτει ακόμη και ένα προηγμένο σύστημα AI (τεχνητής νοημοσύνης) που μπορεί να παρακολουθεί τα εγκεφαλικά κύματα, τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και τον ιδρώτα των επιβατών και να προσαρμόζει ανάλογα τη μουσική και τον φωτισμό.

Nissan Hyper Tourer

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το Nissan Hyper Adventure Concept

Συν τοις άλλοις, η Nissan με την εφαρμογή ενός συστήματος πλήρως αυτόνομης οδήγησης δίνει τη δυνατότητα στα μπροστινά καθίσματα να περιστρέφονται 360 μοίρες, με αποτέλεσμα να μπορούν να κοιτούν προς τα πίσω καθίσματα.

Όσοι κάθονται στη δεύτερη σειρά δύναται να τοποθετήσουν μια φορητή οθόνη που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα χειριστήρια πλοήγησης και ήχου στην κύρια οθόνη infotainment  που βρίσκεται μπροστά.

Οι τεχνολογίες που έχει προικίσει η Nissan το μίνιβαν της δεν σταματούν εδώ. Η ευρυχωρία και η άνεση του εσωτερικού έχει επιτευχθεί χάρη στα συμπαγή εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης που περιλαμβάνουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης και σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE. Το τελευταίο παράγει ομαλή επιβράδυνση και επιτάχυνση, εξαιτίας του χαμηλού κέντρου βάρους του.

Nissan Hyper Tourer

Το concept έχει επίσης τη λειτουργία Vehicle-to-Everything (V2X), που σημαίνει ότι η μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία ενός σπιτιού, ενός καταστήματος ή ενός γραφείου.

Με το Nissan Hyper Tourer concept, η Nissan οραματίζεται εκ νέου το οδικό ταξίδι συνδυάζοντας την άνεση ενός πολυτελούς καθιστικού με την άνεση ενός επιβατικού βαν σε ένα κομψό και φουτουριστικό πακέτο.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube