Το Volvo EM90 αποκαλύπτεται πριν από το επίσημο ντεμπούτο του [video]

Το Volvo EM90 αποκαλύπτεται πριν από το επίσημο ντεμπούτο του [video]

Ένα Zeekr 009 με ελάχιστες διαφορές, το Volvo EM90 αποτελεί την πρώτη προσπάθεια των Σουηδών στα πολυμορφικά.

 Volvo EM90

Περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση, διαρρέουν φωτογραφίες από το νέο Volvo EM90, την πρώτη προσπάθεια των Σουηδών στα πολυμορφικά.

Κάθε νέο μοντέλο που κυκλοφορεί στην Κίνα πρέπει να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MMIT). Ως μέρος της διαδικασίας έγκρισης, φωτογραφίες του δημοσιεύονται στον ιστότοπο του MIIT. 

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Το Volvo EM90 είναι ουσιαστικά ένα Zeekr 009 με ελάχιστες διαφορές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό γίνεται κάμποσες εβδομάδες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το EM90, το πρώτο πολυμορφικό της Volvo, και μπορούμε να δούμε πώς θα είναι εξωτερικά περίπου ένα μήνα πριν την επίσημη πρώτη προβολή.

Volvo EM90

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το ηλεκτρικό μίνι βαν βασίζεται στο Zeekr 009. Οι κολόνες του αμαξώματος, οι πλαϊνοί καθρέπτες, οι χειρολαβές, όλα φαίνονται πανομοιότυπα. Η μοναδική διαφοροποίηση υπάρχει στην επανασχεδιασμένη μπροστινή όψη με τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα, που ακολουθούν τη σχεδιαστική ταυτότητα των υπόλοιπων Volvo.

Μικρές τροποποιήσεις υπάρχουν και στο πίσω μέρος, αλλά μπορείτε να καταλάβετε ότι πρόκειται για το ίδιο αμάξωμα από το περίγραμμα της πίσω πόρτας και τη θέση της κάμερας κάτω από την πινακίδα κυκλοφορίας.

Zeekr 009

Συνολικά, το EM90 φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό και πομπώδες από το 009, το οποίο έγινε επιτηδευμένα, αφού απευθύνεται σε πιο συντηρητικό κοινό. Άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακρότητες κατά την πρώτη απόπειρα της σουηδικής μάρκας σε μια νέα κατηγορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο και ξετρύπωσε το Motor1, το Volvo EM90 2024 έχει μήκος 5.206, πλάτος 2.024 κι ύψος 1.859 mm. Προσφέρεται με ζάντες 19 και 20 ιντσών και ζυγίζει 2.763 kg.

Zeekr 009

Το μεταξόνιο είναι προφανώς ταυτόσημο με αυτό του Zeekr 009, δηλαδή 3.205 mm. Η premium μάρκα της Geely ιδρύθηκε το 2021 και πωλεί το πολυμορφικό της με την εντυπωσιακή διάταξη 2+2, εκτός από την 2+2+2. Αν κρίνουμε από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η Volvo, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο EM90. Μένει να δούμε αν θα προσφέρεται και με κλασική 7θέσια διάταξη.

Αναμένεται να προσφέρεται με δύο εκδόσεις. Με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 PS στο πίσω μέρος και πίσω κίνηση, αλλά και τετρακίνητο με δύο μοτέρ και συνδυαστική απόδοση 544 PS. Σε αυτή την περίπτωση, θα επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 4,5".

Αν και δεν αναφέρεται το μέγεθος της μπαταρίας, το Zeekr 009 διαθέτει μία της CATL χωρητικότητας 140 kWh. Στο αισιόδοξο κινεζικό πρωτόκολλο (CLTC), η αυτονομία αγγίζει τα 822 km. Προσφέρεται επίσης με μικρότερο πακέτο 116 kWh και 702 km.

Το Volvo EM90 θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 12 Νοεμβρίου και θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Η Volvo το διαφημίζει ως ένα «σκανδιναβικό σαλόνι εν κινήσει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube