Η Panasonic παρουσιάζει το Mobile Living Room

Η Panasonic παρουσιάζει το Mobile Living Room

Ενόψει του Japan Mobility Show 2023, η Panasonic ετοίμασε μία προεπισκόπηση του τι θα παρουσιάσει στην Έκθεση. Και η αλήθεια είναι ότι μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Panasonic

Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογικές της πρωτοπορίες (νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας από όχημα σε σπίτι, τεχνολογία ασφαλείας για ποδηλάτες), εκείνο που χωρίς δεύτερη σκέψη κλέβει την παράσταση είναι το Mobile Living Room.

Αυτό το ομολογουμένως πρωτότυπο concept είναι στην ουσία ένας συνδυασμός της προηγμένης τεχνολογίας των αυτόνομων οχημάτων και της άνεσης που συνήθως νιώθουμε στο καθιστικό μας!

Στην ουσία, το Mobile Living Room είναι ένα κινητό καθιστικό, περιτριγυρισμένο από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, προσφέροντας στους επιβάτες μία πανοραμική θέα τους περιβάλλοντός τους. Στο εσωτερικό του, διαθέσιμος είναι ένας μεγάλος πάγκος σχήματος L και μια διαφανής οθόνη απέναντι από τους επιβάτες, η οποία λειτουργεί ως διαδραστική διεπαφή.

H Panasonic, μέσω του Mobile Living Room ξεδιπλώνει το όραμά της αναφορικά με την ασφαλή, άνετη και διασκεδαστική αυτόνομη οδήγηση

Panasonic

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη για το Nissan Hyper Adventure Concept

Υποστηρίζει φωνητικές εντολές και χειρονομίες, προσφέροντας διασκέδαση, άνεση και ασφάλεια, κάνοντας τη ζωή των επιβατών ακόμα πιο εύκολη. Μιας και μιλήσαμε για ασφάλεια, να αναφέρουμε πως αυτό το κομμάτι είναι η προτεραιότητα της Panasonic γύρω από αυτή την ευφάνταστη πρόταση.

Το Mobile Living Room είναι εξοπλισμένο από μία σειρά αισθητήρων που εκτός από τους επιβάτες ανιχνεύουν την κυκλοφορία γύρω του, συμπεριλαμβανομένων πεζών και ποδηλάτων. Μέσω της αντίληψης που έχει είναι σε θέση να εξασφαλίζει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Ένα τόσο πρωτοποριακό σχέδιο δεν θα μπορούσε παρά να έχει οικολογική συνείδηση. Έτσι λοιπόν, το Mobile Living Room της Panasonic είναι αμιγώς ηλεκτρικό.  Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο της εταιρείας θα γίνονται ενημερώσεις γύρω από την «πράσινη» τεχνολογία και τα οφέλη της στον τομέα της αυτοκίνησης.

Panasonic

Μέσω του Mobile Living Room, η Panasonic ουσιαστικά κάνει μία προεπισκόπηση του μέλλοντος. Όραμά της είναι να παρέχει αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα μπορούν να είναι μέρος της καθημερινής μας μετακίνησης, μέσω της ασφαλούς συνύπαρξής τους με τα υπόλοιπα οχήματα που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Όσοι παρευρεθούν στο Japan Mobility Show 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν σε μία μακέτα πλήρους μεγέθους του Mobile Living Room. Το σίγουρο είναι πως το Σαλόνι της Ιαπωνίας θα είναι ο χώρος όπου θα ξεδιπλωθούν πολλές νέες τεχνολογίες για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Panasonic

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube