H Nissan έτοιμη να λανσάρει ένα νέο κουπέ SUV

H Nissan έτοιμη να λανσάρει ένα νέο κουπέ SUV

Η Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας, για το 2023 είναι προ των πυλών. Και η Nissan δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη αφορμή από το να παρουσιάσει, έστω και ψηφιακά το νέο της SUV.

Nissan Hyper Urban

Η Nissan είναι άλλη μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που στρέφεται όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, με ορίζοντα 2030. Το νέο της πρωτότυπο, μοιάζει να φωτογραφίζει τα μελλοντικά EV της.

H Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας θα είναι το πεδίο όπου η Nissan θα αποκαλύψει μια σειρά από concept μοντέλα, με φόντο το εξηλεκτρισμένο της μέλλον. Την αυλαία λοιπόν, θα ανοίξει το Hyper Urban, ένα κουπέ SUV, με δυναμική εμφάνιση, όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα concept cars.

H Nissan, με το Hyper Urban, δίνει έμφαση, πέρα από το στυλ και στον τομέα της βιωσιμότητας. Όπως άλλωστε αναφέρουν οι Ιάπωνες, το Hyper Urban απευθύνεται στους κατοίκους των πόλεων που δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς στο στυλ, αλλά έχουν ως προτεραιότητα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Εφοδιασμένο με προηγμένες τεχνολογίες και ιδιαίτερα δυναμικό σχεδιασμό, concept SUV της Nissan θα παρουσιαστεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου, στο πλάισιο της Ιαπωνικής Έκθεσης Κινητικότητας 2023

Nissan Hyper Urban

Η εξωτερική του σχεδίαση είναι ριζοσπαστική και φουτουριστική, θυμίζοντας κάτι από το μεγαλύτερο Nissan Ariya. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η ενιαία μπάρα LED, με τον γυαλιστερό, μαύρο προφυλακτήρα να προσφέρει μία πρωτότυπη αντίθεση με το κίτρινο χρώμα του αμαξώματος. Για το τελευταίο μάλιστα, η Nissan διατείνεται ότι μπορεί «να αλλάζει τις αποχρώσεις του, ανάλογα με τη γωνία που το χτυπά το φως». Στο πίσω μέρος, τις εντυπώσεις κλέβει, όπως και στο μπροστά, η ενιαία μπάρα LED πλήρως πλάτους.

Nissan Hyper Urban

Οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες όμως δεν σταματούν εδώ. Η είσοδος στην καμπίνα των επιβατών, η οποία φαίνεται αρκετά ευρύχωρη, γίνεται με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω. Παράλληλα, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία υπόσχεται αυξημένα επίπεδα άνεσης, εξαιτίας των ανακλινόμενων πίσω καθισμάτων.

Nissan Hyper Urban

Το νέο, ιαπωνικό concept είναι εφοδιασμένο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Nissan. Μεταξύ άλλων λοιπόν, φέρει τεχνολογίες V2H (Vehicle to Home) και V2G (Vehicle to Grid). H πρώτη, επιτρέπει τη μεταφορά ενέργειας του αυτοκινήτου στο σπίτι, ως εφεδρική πηγή ρεύματος. Ή ως γεννήτριας αν προτιμάτε. Η τεχνολογία V2G βοηθά το αυτοκίνητο να αλληλεπιδρά με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής που βρίσκεται, χρησιμοποιώντας λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, το εργοστάσιο ανακοινώνει πως το Hyper Urban μπορεί να δέχεται ενημερώσεις υλικού και λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι η ενημέρωση του ψηφιακού πίνακα οργάνων μπορεί να γίνεται αυτόματα, ενσωματώνοντας έτσι όλες τις πρόσφατες τεχνολογίες της Nissan.

Nissan Hyper Urban

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές στις 25 Οκτωβρίου, όταν το Hyper Urban παρουσιαστεί και επίσημα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube