Μια πρώτη γεύση από το νέο Renault 4

Μια πρώτη γεύση από το νέο Renault 4

Το Renault 4 θα επιστρέψει στις αγορές το 2025 ως ηλεκτρικό SUV και μια πρώτη γεύση του μοντέλου θα πάρουμε με το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες στην Έκθεση του Παρισιού.

Renault 4

Η Renault θα αναβιώσει το θρυλικό 4 με ένα νέο ηλεκτρικό SUV με ρετρό σχεδίαση. Το πρωτότυπο του νέου Renault 4 θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην Έκθεση του Παρισιού και είναι εμπνευσμένο από 4L Trophy που γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλιά του. 

Το μοντέλο παραγωγής του 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2025, υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το concept που θα δούμε σε λίγες μέρες. Και αναμένεται να τοποθετηθεί στην γκάμα της Renault πάνω από το νέο 5 που θα λανσαριστεί το 2024.

Όπως και το 5, θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της συμμαχίας Renault-Nissan, την οποία ήδη χρησιμοποιούν τα Nissan Ariya και Renault Megane E-TECH Electric.

Renault 4

Στο Παρίσι, η γαλλική φίρμα θα αποκαλύψει παράλληλα την επιβατική έκδοση του Renault Kangoo E-Tech και το νέο Austral, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο και θα αντικαταστήσει το Kadjar.

Όσο για την θυγατρική Alpine, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα «ενσαρκώνει το μέλλον της μάρκας και τη στρατηγική της».

Η 89η Έκθεση του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί στο Porte de Versailles και θα ανοίξει τις πύλες της στις 17 Οκτωβρίου.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube