Επίσημο: Νέο Renault Austral [video]

Επίσημο: Νέο Renault Austral [video]

H Renault παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο Austral, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στην γκάμα της το Kadjar και με το οποίο ευελπιστεί να κατακτήσει την κατηγορία των C-SUV.

H γαλλική μάρκα πρόσθεσε σήμερα στην γκάμα της ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. Ακούει στο όνομα Renault Austral και θα είναι το όπλο του Billancourt για την κατάκτηση της κατηγορίας των C-SUV.

Το Austral είναι το πρώτο μοντέλο της Renault που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-CD της συμμαχίας με την Nissan. Έχει μήκος 4,51 m, ύψος 1,62 m και πλάτος 1,83 m, ενώ το μεταξόνιο του έχει μήκος 2,76 m. H Renault ισχυρίζεται ότι η σχεδίαση του είναι ταυτόχρονα μοντέρνα και μυώδης. Η υψηλή απόσταση του από το έδαφος (170 mm) μαζί με στιλιστικές πινελιές όπως οι γλίστρες εμπρός και πίσω, αλλά και οι μαύρες λεπτομέρειες γύρω από το αυτοκίνητο, προσφέρουν στο Austral χαρακτηριστική εμφάνιση SUV.

Το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με σκοπό να προσφέρει την βέλτιστη αεροδυναμική αλλά και χαρακτηριστική σχεδίαση. Το εξωτερικό του ντιζάιν ακολουθεί την γλώσσα «Sensual Tech» του κατασκευαστή. Μπροστά, το σμιλεμένο καπό ενισχύει περαιτέρω την μυώδη και αθλητική εμφάνιση του. Επιπλέον, την γρίλια με καρό μαύρο μοτίβο διασχίζει μια λωρίδα χρωμίου. Στο κέντρο της μάσκας δεσπόζει ο νέος λογότυπος της μάρκας και στο πίσω μέρος αναγράφεται το όνομα του μοντέλου με γράμματα από χρώμιο. Οι προβολείς του Renault Austral εμπρός και πίσω είναι τεχνολογίας LED σε σχήμα «C», ακολουθώντας έτσι την ταυτότητα της μάρκας, ενώ η λειτουργία τους είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη οπότε ο οδηγός δεν χρειάζεται να αλλάζει από μεσαία σε μεγάλη σκάλα.

Renault Austral

Οι αγοραστές του νέου Austral θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά αποχρώσεις: Glacier White, Pearl White, Flame Red, Iron Blue, Diamond Black, και Shale Grey. Η έκδοση Esprit Alpine θα συνοδεύεται με το χρώμα Satin Shale Grey. Oι πλουσιότερες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες και με διχρωμία στην οποία η οροφή, το πτερύγιο της κεραίας, οι καθρέπτες, τα μαρσπιέ και οι εισαγωγές αέρα θα είναι βαμμένες σε χρώμα Diamond Black. To νέο SUV της Renault πατάει στο έδαφος με τροχούς μεγέθους από 17” μέχρι 20”.

Στο εσωτερικό, το κεντρικό στοιχείο όπως και στο Megane E-TECH είναι το νέο ψηφιακό σύμπαν της Renault που ονομάζεται «OpenR». Πρόκειται για έναν ανεστραμμένο συνδυασμό σχήματος «L» μεταξύ ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3” και ενός συστήματος infotainment με οθόνη 12” (9” στις βασικές εκδόσεις) και οι δύο με υψηλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Οι προηγούμενες σε συνδυασμό με το Head-Up Display 9,3” σημαίνει ότι το Austral προσφέρει μια από τις μεγαλύτερες επιφάνειες οθόνης στην αγορά. Η οθόνη πολυμέσων του OpenR είναι καλυμμένη από Gorilla-Glass και φιλοξενεί λειτουργικό σύστημα Android, ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες της Google.

Να σημειώσουμε ότι το σύστημα είναι επίσης συμβατό με Apple Carplay και Android Auto. Η Renault τονίζει ότι έχει κάνει χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας στο εσωτερικό του νέου SUV της. Ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, η καμπίνα του Renault Austral κοσμείται με ξύλο, δέρμα Alcantara ή μαλακό ύφασμα που συνδυάζονται με λεπτομέρειες από μαύρη λάκκα ή χρώμιο. Στα έξτρα περιλαμβάνεται και ηχοσύστημα της Harman Kardon με ισχύ 485W και 12 ηχεία. Η καμπίνα επίσης διαθέτει φωτισμό ambient o οποίος αλλάζει χρώμα κάθε 30 λεπτά, ενώ οι αποχρώσεις επιλέγονται αυτόματα σύμφωνα με την ώρα της ημέρας.

Σε όλες τις εκδόσεις τα εμπρός και πίσω καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με κύριο γνώμονα την άνεση. Εξαιτίας της πλατφόρμας CMF-CD, σύμφωνα με τους Γάλλους, το Renault Austral προσφέρει μεγάλη ευρυχωρία και υψηλή πρακτικότητα. Το νέο γαλλικό SUV έχει στη καμπίνα του 35 lt αποθηκευτικών χώρων (31 lt με το χειροκίνητο σασμάν). Η πίσω σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη και αναδιπλούμενη με διάταξη 2/3 ή 1/3. Για ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης των πίσω καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 500 lt (430 lt για το E-TECH Hybrid), ενώ με τα συρόμενα καθίσματα εμπρός, το νούμερο μπορεί να αυξηθεί στα 575 lt (555 lt για το E-TECH Hybrid).

Στο νέο Austral κάνει για πρώτη φορά ντεμπούτο στην γκάμα της Renault η έκδοση Esprit Alpine. Όπως θα περίμενε κανείς είναι εμπνευσμένη από την γαλλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων του γκρουπ, Alpine. Εξωτερικά, η έκδοση εξοπλίζεται με το αποκλειστικά σχεδιασμένο χρώμα Satin Shale Gray, μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες και τροχούς 20” με επιγραφές της Alpine. Εσωτερικά, η έκδοση διαθέτει δέρμα Alcantara, το έμβλημα της Alpine στα προσκέφαλα των καθισμάτων, μπλε ραφές, πεντάλ από αλουμίνιο και τιμόνι με επένδυση από δέρμα Nappa.

Renault Austral

Στον τομέα της οδήγησης, για περισσότερη ευελιξία αλλά και σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο, το Austral μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL. To τελευταίο μειώνει τον κύκλο στροφής από 11,5 m σε 10,1 m. Επίσης, η ρύθμιση της ανάρτησης και η υψηλή ακαμψία του σασί προσφέρουν, σύμφωνα με την γαλλική φίρμα, την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και δυναμισμό διατηρώντας χαμηλά τo επίπεδo NVH (Noise Vibration Harshness).

Οι αγοραστές του νέου SUV από το Billencourt θα έχουν την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα ήπια υβριδικών και πλήρως υβριδικών συνόλων. Ντεμπούτο στο νέο Αustral κάνει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα E-TECH Hybrid της Renault. Αποτελείται από ένα θερμικό τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ 1,2 lt, απόδοσης 130 PS και 205 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 68 PS και 205 Nm ροπής, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια. To σύστημα συνεργάζεται με μια μπαταρία 1,7 kWh 400 V και ένα 7τάχυτο αυτόματο σασμάν, εκ του οποίου δύο σχέσεις προορίζονται για τον ηλεκτροκινητήρα και οι υπόλοιπες πέντε για το θερμικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στα 203 PS και 410 Nm ροπής, ενώ θα υπάρχει και λιγότερο ισχυρή έκδοση του συστήματος με συνδυαστική ισχύ 162 PS. Η Renault υπόσχεται για το υβριδικό Αustral κατανάλωση 4,6 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 105 g/ km.

Επίσης, στο Austral εμφανίζεται για πρώτη φορά και ένας νέος 1,2lt τρικύλινδρος τούρμπο απόδοσης 132 PS που συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V και χειροκίνητο κιβώτιο. Στην γκάμα θα υπάρχει ακόμα και ο γνωστός από το Nissan Qashqai 1,3 lt τετρακύλινδρος τούρμπο με 142 ή 162 PS που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 12V. Η ισχυρότερη από τις δύο εκδόσεις συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο X-TRONIC. Σε όλες τις παραπάνω εκδόσεις η ισχύς περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Renault Austral

Όπως θα περίμενε κανείς μια εταιρία σαν την Renault δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη και στον τομέα ασφάλειας του αυτοκινήτου. Έτσι, θωράκισε το νέο Austral με 32 εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως κάμερα 360 μοιρών, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, adaptive cruise control, lane centering, lane keeping assist, blind spot monitoring και αυτόματο φρενάρισμα εμπρός και πίσω.

Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο Renault Austral θα ανοίξει στα μέσα του έτους, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube