Ηλεκτρικό Renault Kangoo ΜΥ2021 με αυτονομία έως και 300 km

Ηλεκτρικό Renault Kangoo ΜΥ2021 με αυτονομία έως και 300 km

Με εμπορικό λανσάρισμα την άνοιξη του ’21, τα νέα Renault Kangoo και Kangoo Van θα διατίθενται και σε ηλεκτρική έκδοση. Όπως ακριβώς τα Citroën e-Berlingo και Peugeot e-Rifter.

Renault Kangoo Electric

Tα Renault Kangoo και Kangoo Van έκαναν avant-première με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία πριν από τρεις ημέρες, εν αναμονή της επίσημης παρουσίασης των αυτοκινήτων τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η νέα, τρίτη γενιά του Kangoo λοιπόν έχει ανασχεδιαστεί και αναθεωρηθεί τεχνολογικά από κορυφής μέχρις ονύχων: Αθλητικό στιλ, υποστήριξη από τη σύγχρονη πλατφόρμα CMF-C (αυτή των Mégane, Scénic κ.λπ.), σύστημα πολυμέσων Easy Link, τάμπλετ αφής… Όσον αφορά την πρακτικότητα, το νέο Kangoo ΙΙΙ καινοτομεί με το σύστημα Easy Slide Access που επιτρέπει πλευρικό άνοιγμα 1,416 m (διπλάσιο από το υφιστάμενο μοντέλο) χάρη στην απουσία της συνηθισμένης μεσαίας κολόνας.

Εκτός από τους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, Kangoo και Kangoo Van θα έχουν στην γκάμα τους και από μια ηλεκτρική έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται Electric και όχι πλέον Z.E. Από την άλλη πλευρά, η Billancourt κρατάει το στόμα της κλειστό όσον αφορά τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Σύμφωνα όμως με τον γαλλικό ιστότοπο L’argus, ο διαθέσιμος ηλεκτροκινητήρας θα είναι ένας και μοναδικός (πιθανώς αυτός του Zoé με τα 135 άλογα), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μπαταριών με 33 kWh ή 43 kWh.

Renault Kangoo III

Με την κατασκευή του να την έχει αναλάβει το εργοστάσιο της Maubeuge, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2021, το Kangoo Electric ανακοινώθηκε με αυτονομία 300 km για την μπαταρία με τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Να θυμίσουμε ότι, το υφιστάμενο μοντέλο, με ηλεκτρομοτέρ 44 kW (60 PS) και μπαταρία 33 kWh, έχει ονομαστική αυτονομία 230 km στον κύκλο WLTP.

Στο αντίπαλο εθνικό στρατόπεδο, το Groupe PSA θα λανσάρει επίσης το Citroën e-Berlingo και το e-Rifter/Partner το 2021. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες, αλλά η το λανσάρισμα των Citroën e-Jumpy και Peugeot e-Expert υποδηλώνει ότι τα μικρότερα αδέρφια τους θα μοιραστούν το ίδιο σύστημα κίνησης πασπαρτού του ομίλου, με ηλεκτρομοτέρ 100 kW (136 PS) και μπαταρία 50 kWh.

Renault Kangoo III

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube