H Caterham αποκαλύπτει το νέο AeroSeven Concept [video]

H Caterham αποκαλύπτει το νέο AeroSeven Concept [video]

Ένα πρωτότυπο που προδιαγράφει τα μελλοντικά της σπορ μοντέλα δρόμου παρουσίασε η Caterham σήμερα στο GP F1 της Σιγκαπούρης

Καθώς το AeroSeven Concept έχει σχεδιαστεί με τη συμβολή όλων των ειδικευμένων κλάδων του Ομίλου Caterham, σηματοδοτεί τις προθέσεις της εταιρείας όσον αφορά στις μηχανολογικές διαδικασίες εξέλιξης των προϊόντων της και την ταχύτητα διάθεσής τους στην αγορά, αλλά δείχνει και τη σχεδιαστική κατεύθυνση για τα μελλοντικά μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου σπορ αυτοκινήτου που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Renault και θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2016.

Το AeroSeven Concept, που εκμεταλλεύεται μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιούνται από την ομάδα της F1, θα είναι το πρώτο Caterham με (πλήρως ρυθμιζόμενο) σύστημα ελέγχου ελκτικής πρόσφυσης (traction control) και launch control για τις εκκινήσεις. Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα τοποθέτησης του αγωνιστικής προέλευσης ABS της Bosch.

To πρωτότυπο είναι χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα του Caterham Seven CSR, με την τύπου Formula 1 εμπρός ανάρτηση με εσωτερικά ελατήρια/αμορτισέρ και ράβδους ώσης. Το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα.

Ο κινητήρας –προδιαγραφών Euro 6 παρακαλώ– είναι ο, βασισμένος στον Ford Duratec, δίλιτρος ατμοσφαιρικός της Caterham Technology, που φοράει το Caterham Seven 485 και αποδίδει 240 PS στις 8.500 rpm. To χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και το AeroSeven αναμένεται να κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 4”. Το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, εξελιγμένο κι αυτό από την Caterham, μπορεί να ρυθμίζεται από χειριστήρια στο τιμόνι.

Το ανθρακονημάτινο διθέσιο αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από το τεχνικό τμήμα της ομάδας F1 υπό τον John Iley, με τη χρήση υπολογιστικών μοντέλων CFD για τη μέγιστη κάθετη φόρτιση σε συνδυασμό με την ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.

Στο ταμπλό, μια ενεργή οθόνη γραφικών (GDU) δίνει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό, ενώ το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών είναι και αυτό εμπνευσμένο από τους αγώνες. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν ‘Road’ mode, ‘Flash-to-Pass’ και ‘Pit Lane Speed Limiter’, ενώ η default ρύθμιση του αυτοκινήτου είναι η ‘Race’. Ημι-αγωνιστικά είναι τέλος και τα λάστιχα CR500 της Avon.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube