Volkswagen: Έρχεται επαναφορτιζόμενο υβριδικό Touareg R

Volkswagen: Έρχεται επαναφορτιζόμενο υβριδικό Touareg R

Ο εξηλεκτρισμός των εκδόσεων R ξεκινά από το 2020 με στόχο τους χαμηλότερους ρύπους.

Η Volkswagen ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα των R μοντέλων της με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Touareg R που θα παρουσιαστεί το 2020 και θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Volkswagen: Αυτό είναι το νέο έμβλημα των εκδόσεων R

Όπως αποκάλυψε ο Jürgen Stackmann, υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της VW, το Touareg R θα είναι  το πρώτο μοντέλο R με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης και με αυτό θα ξεκινήσει το ταξίδι εξηλεκτρισμού των R μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Stackmann πρόσθεσε πως η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να συνδυάσει τα νέα R που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2020 με ένα ισχυρό μήνυμα για χαμηλές εκπομπές ρύπων. Να θυμίσουμε πως ο ισχυρός άντρας της Volkswagen είχε δηλώσει λίγους μήνες νωρίτερα πως αν υπάρχει μέλλον για την R αυτό πρέπει να είναι ηλεκτρικό.

Volkswagen

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Volkswagen ετοιμάζει έκδοση R του ηλεκτρικού ID.3

Αυτή τη στιγμή, η ισχυρότερη έκδοση του πολυτελούς SUV και το ισχυρότερο Volkswagen παραγωγής είναι το Touareg V8 TDI με τον πετρελαιοκινητήρα 4,0 λίτρων να αποδίδει 421 PS. Το Touareg R αναμένεται να είναι ακόμη ισχυρότερο αφού θα συνδυάζει υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα (εξακύλινδρο ή τετρακύλινδρο) με ηλεκτροκινητήρα.

Αισθητικά, το πιο κοντινό μοντέλο στο Touareg R από την υφιστάμενη γκάμα είναι το αισθητικό πακέτο R-Line (φωτογραφίες) το οποίο διαθέτει τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου και σπορ πινελιές στους προφυλακτήρες και τη μάσκα.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube