Touareg V8 TDI: Το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Volkswagen

Touareg V8 TDI: Το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Volkswagen

Με απόδοση 421 PS και θηριώδη ροπή 91,7 kgm

Η Volkswagen ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Touareg με τον V8 πετρελαιοκινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 421 PS και 91,7 kgm ροπής χαρίζοντας του τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής με τα σήματα της Volkswagen αλλά και του ισχυρότερου diesel μοντέλου γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (μιας και το συγγενικό Audi SQ7 με τον ίδιο κινητήρα σε έκδοση 435 PS θεωρείται ήπιο υβριδικό και όχι αμιγώς πετρελαιοκίνητο).

Το ταχύτερο Touareg επιταχύνει από 0-100km/h σε 4,9" ενώ η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Παράλληλα, ο κινητήρας καλύπτει προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 286 PS

Εξωτερικά, το μοντέλο ξεχωρίζει από τις ζάντες Tirano 19" και το έμβλημα V8 στη γρίλια. Στο εσωτερικό οι επενδύσεις στα καθίσματα και τις πόρτες είναι από δέρμα Vienna ενώ παρόν δηλώνει και το Innovision Cockpit. Επιπλέον, το πακέτο Atmosphrere περιλαμβάνει επενδύσεις από ξύλο στο ταμπλό. Επιπλέον των εκδόσεων με V6, το Touareg V8 TDI εξοπλίζεται με αερανάρτηση, ηλεκτρική πίσω πόρτα, άνετα καθίσματα, αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και το πακέτο Light & Sight που περιλαμβάνει αυτόματα φώτα "IQ.Light" με τεχνολογία LED matrix και εξωτερικούς καθρέπτες που σκουραίνουν για να μην ενοχλείται ο οδηγός από τα φώτα των οχημάτων που ακολουθούν.

Το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού της Volkswagen, συμπεριλαμβάνει τα: "Night Vision" (σύστημα νυχτερινής όρασης που εντοπίζει ανθρώπους και ζώα στο σκοτάδι με τη βοήθεια θερμικής κάμερας), "Traffic Jam and Roadwork Lane Assist (ημι-αυτόνομο τιμόνι, γκάζι και φρένο για ταχύτητες μέχρι 60 km/h) και "Front Cross Traffic Assist" (το όχημα ακολουθεί την προπορευόμενη κίνηση).

Η εμπορική διάθεση του Touareg V8 TDI που θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης, θα ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Touareg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube