Volkswagen: Ένα Golf VIII «R Plus» στο πρόγραμμα;

Volkswagen: Ένα Golf VIII «R Plus» στο πρόγραμμα;

Η VW θα ψαχτεί με ένα υπέρ-υψηλής απόδοσης μελλοντικό Golf R; Θα φτιάξει ένα αντίπαλο δέος για την Audi και το RS3; Φήμες λένε ότι το Golf VIII R Plus βρίσκεται στα σκαριά.

Η Volkswagen ολοκληρώνει την εξέλιξη του Golf VIII, και μαζί του, εκείνη των σπορ εκδόσεων GTI και R, οι οποίες θα φτάσουν λίγο αργότερα στις εκθέσεις. Σύμφωνα με το Autocar, η γερμανική φίρμα έχει στο πρόγραμμα να λανσάρει ακόμα μια έκδοση ανάλογη του πρότζεκτ Golf R400, ανεβάζοντας το νέο κόμπακτ χάτσμπακ της «κοντά στους 400 PS», σύμφωνα με τους Βρετανούς συναδέλφους μας.

Το αυτοκίνητο θα πάρει το όνομα «Golf R Plus» και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει η Volkswagen στα χωράφια των Mercedes-AMG A 45 και... Audi RS3. Αυτή η τελευταία αναφορά των Βρετανών είναι και το επιχείρημα που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος για την αναξιοπιστία αυτής της είδησης: Με ένα 400άρι Golf R Plus, το Volkswagen Group καταστρατηγεί τη μέχρι τώρα πρακτική του να αφήνει το πεδίο του ισχυρότερου κόμπακτ χάτσμπακ ελεύθερο για την Audi.

VW Golf R400

Ας τη δεχτούμε όμως με όποια επιφύλαξη, και σπεκουλάροντας να πούμε ότι με τετρακίνηση και μηχανικό πακέτο εμπνευσμένο από το «αυτό της γενιάς R400 (concept) και του αγωνιστικού Golf TCR», το Golf VIII R Plus θα βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου του μοντέλου. Αλλά κυρίως θα αποτελέσει μια εναλλακτική λύση που δεν θα έχει BMW, η οποία φαίνεται να περιορίζεται σε περίπου 300 άλογα με τη μελλοντικό M130i.

Το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη επικυρωθεί πλήρως από τη Volkswagen, αλλά «είχε ήδη την υποστήριξη του μεγάλου αφεντικού, του Herbert Diess», λέει το Autocar.

VW Golf R400

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube