Επίσημο: Volkswagen Golf GTI TCR, 290 PS, 264 km/h

Επίσημο: Volkswagen Golf GTI TCR, 290 PS, 264 km/h

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες για την έκδοση παραγωγής του VW Golf TCR.

Οι οπαδοί της GTI συγκεντρώνονται για τη μεγάλη σύναξη και γιορτή τους στο Wörthersee, στην Αυστρία. Μια μάζωξη ιδιαίτερα πετυχημένη που συγκέντρωσε περισσότερους από 120.000 επισκέπτες το 2017! Στη Volkswagen αρέσει να ικανοποιεί το πιστό κοινό της, αποκαλύπτοντας ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα κάθε χρόνο σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Το 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση, με σταρ για την πρεμιέρα το Golf GTI TCR. Το μοντέλο αυτό εμπνέεται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο των TCR International Series, ένα πρωτάθλημα για αυτοκίνητα τουρισμού. Προς το παρόν, πρόκειται μόνο για αυτοκίνητο επίδειξης, αλλά μια έκδοση παραγωγής θα διατεθεί προς πώληση πριν από το τέλος του χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf R

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf GTI Performance DSG

Αυτή η παραλλαγή δυστυχώς δεν είναι τόσο σκληροπυρηνική όσο μπορούσαμε να ελπίζουμε. Η ισχύς από τον 2.0 TSI είναι 290 PS, 45 άλογα υψηλότερη από την απόδοση του GTI, αλλά και 60 ίππους χαμηλότερη από το ορίτζιναλ TCR. Αυτό δεν είναι ρεκόρ για το Golf GTI, αφού η Volkswagen πρότεινε πρόσφατα το Clubsport S με τους 310 PS. Ωστόσο, θα είναι το ταχύτερο. Προαιρετικά, θα είναι δυνατή η παράκαμψη του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας των 250 km/h. Έτσι, χωρίς ηλεκτρονική «κλειδαριά», το Golf GTI TCR θα φτάνει τα 264 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Golf GTI Clubsport S στην πίστα του Nürburgring

Η ροπή του κορυφώνεται στα 37,7 kgm από τις 1.600 rpm. Η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη και επτά ταχύτητες και ενός μπλοκέ διαφορικού. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης με διάτρητους δίσκους και δαγκάνες βαμμένες κόκκινες. Οι πελάτες θα έχουν την προαιρετική επιλογή ενός «σπορ σασί ακόμα πιο δυναμικού» με ρυθμιζόμενο έλεγχο. Για να αντέξει ο κινητήρας την καταπόνηση στην πίστα, η VW προσέθεσε δύο ψυγεία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Golf GTI Clubsport

Από την πλευράς εμφάνισης, οι ειδικοί του Golf GTI θα παρατηρήσουν με την πρώτη ματιά τη νέα διακόσμηση χαμηλά στο αμάξωμα, καθώς και το ανασχεδιασμό του διαχύτη πίσω. Ένας λογότυπος «TCR» είναι επίσης ορατός στα πλευρά. Κατ’ επιλογή, η Volkswagen θα προσφέρει ένα κυψελοειδές μοτίβο, χαρακτηριστική φόρμα στο Golf GTI. Στο εσωτερικό, υπάρχουν καθίσματα από ύφασμα και μικροΐνες, με μια κεντρική φαρδιά κόκκινη ρίγα. Όπως και ένα κόκκινο δαχτυλίδι στη στεφάνη του τιμονιού, στη θέση 12:00. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube