Nέο Volkswagen Golf: Νέες φωτογραφίες απ’όλες τις γωνίες

Nέο Volkswagen Golf: Νέες φωτογραφίες απ’όλες τις γωνίες

Το νέο Volkswagen Golf πιθανότατα θα αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι και ολοένα και περισσότερες φωτογραφίες του κυκλοφορούν στο web.

To νέο Volkswagen Golf της όγδοης γενιάς απαθανατίστηκε σχεδόν απ’ όλες τις γωνίες σε μια μανούβρα U-turn, με το αμάξωμα παραγωγής και με πονηρό, αδιόρατο καμουφλάζ.

Το συνολικό προφίλ του οχήματος υποδεικνύει μια σημαντική αύξηση του μήκους, ενώ η «ξεχωριστή» στρογγυλεμένη πίσω κολόνα που είχε γίνει teasing με επίσημο σκίτσο επαληθεύεται και σε μέταλλο.

Κατά τα λοιπά, η μύτη του αυτοκινήτου είναι μακρύτερη και πιο αιχμηρή, και η γρίλια με τα φανάρια φαίνεται να κάθονται χαμηλότερα από ό,τι στο Mk7. Τα ίδια εμπρός φανάρια, πιο λεπτά, έχουν νέο διπλό εξάγωνο σχήμα, γυρίζοντας έντονα προς τα πίσω αγκαλιάζοντας τα φτερά. Αντίθετα, στα πίσω φώτα δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα, καθώς κρύβονται από αυτοκόλλητα. Ο εμπρός και ο πίσω προφυλακτήρας είναι μάλλον ψεύτικοι, κρύβοντας την τελική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Επιπλέον στο πίσω μέρος, όπως παρατηρήσαμε και στη χτεσινή φωτογραφία, το νεύρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ δεν περνά «μέσα», αλλά πάνω από το σήμα «VW», ενώ απέκτησε σαφώς πιο φαρδείς ώμους. Ακόμα να πούμε αν και δεν φαίνεται, ότι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το όνομα «Golf» κάτω από το σήμα VW, όπως και στο Arteon, εξ ου και ο μεγάλος κενός χώρος μεταξύ σήματος και τέλους της πόρτας. 

Η Volkswagen έχει ήδη επιβεβαιώσει το πρόγραμμα παραγωγής του νέου Golf: Τα πρώτα αυτοκίνητα πρόκειται να αφήσουν πίσω τους τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Wolfsburg τον Ιούνιο. Η ανακοίνωση έγινε στην Golf 8 Supplier Summit στις αρχές του χρόνου και παρουσιάστηκε σε 120 βασικούς προμηθευτές για το Golf όγδοης γενιάς.

Σύμφωνα με τον Ralf Brandstätter, διευθύνοντα σύμβουλο της VW, το λανσάρισμα του Golf VIII το 2019 είναι, από άποψη της σπουδαιότητας, ισοδύναμο με την εισαγωγή της γκάμας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας, της οικογένειας I.D.

Volkswagen Golf

Ο Karlheinz Hell, επικεφαλής των μικρών αυτοκινήτων της Volkswagen, δήλωσε: «Το επόμενο Golf θα εισάγει τη Volkswagen στην εποχή των πλήρως συνδεδεμένων αυτοκινήτων με εκτεταμένες αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης, θα είναι φορτωμένο με περισσότερο λογισμικό από ποτέ, θα είναι πάντα online και τα ψηφιακά όργανα και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα είναι το σημείο αναφοράς όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια».

VW Golf VIII: Νέα τεχνολογία και υβριδικό σύστημα κίνησης
Το Golf στην επόμενη γενιά του θα υποστεί το μεγαλύτερο μετασχηματισμό στα 45 χρόνια της εμπορικής καριέρας του, καθώς η γερμανική φίρμα προετοιμάζεται να λανσάρει την υβριδική τεχνολογία του, να περιορίσει την γκάμα του μοντέλου και να ανανεώσει πλήρως τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Το επόμενο Golf της Volkswagen θα κάνει «επανάσταση» στην καμπίνα, υποσχέθηκε ο επικεφαλής του σχεδιασμού της εταιρείας. Το Golf VIII που αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά μέσα στο 2019, θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB, την ίδια με αυτή του τωρινού μοντέλου. Αλλά θα πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοσή της, ενώ το ίδιο το αυτοκίνητο αναμένεται να ζυγίζει μέχρι και 70 kg λιγότερο με τη χρήση πιο ελαφρών υλικών. 

Η γκάμα του αυτοκινήτου θα συντίθεται από την πλειονότητα των κινητήρων και μεταδόσεων που γνωρίζουμε. Παράλληλα όμως, το επόμενο Golf θα είναι το πρώτο VW που θα διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, χάρη στην υιοθέτηση ενός 48βολτου ηλεκτρικού συστήματος, τουλάχιστον σε ορισμένες εκδόσεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, δήλωσε ότι «τα ήπια υβριδικά συστήματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη γενιά του Golf. Aυτή θα είναι η πρώτη εφαρμογή. Στη συνέχεια, τα ήπια υβριδικά συστήματα θα βρουν στέγη πιθανότατα σε μικρότερες κατηγορίες». 

Εμπρός στο σκάνδαλο εκπομπών και στο αυξανόμενο κόστος της τεχνολογίας ντίζελ, για τη VW τα ήπια υβριδικά συστήματα κίνησης θα προσφέρουν μια καθαρότερη εναλλακτική λύση στο πετρέλαιο, με παρόμοιο επίπεδο απόδοσης. Οι συμβατικοί κινητήρες όπως είπαμε θα παραμείνουν, με ένα νέο 4κύλινδρο 1.500άρη ντίζελ να έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.6 TDI και να πλαισιώσει τον υφιστάμενο 1.5 TSI Evo.

Volkswagen Golf

Εκδόσεις όπως το Golf GTI και Golf R θα επωφεληθούν από την αύξηση των επιδόσεων, με ισχύ μέχρι 250 και 350 άλογα αντίστοιχα. Το plug-in hybrid GTE θα διατεθεί ως έκδοση επίσης, αλλά το e-Golf δεν θα υπάρχει στη νέα γενιά, καθώς τη θέση του θα καταλάβει το χάτσμπακ I.D., όπως επιβεβαίωσε ο Diess.

H υιοθέτηση της πλειονότητας των κινητήρων της υφιστάμενης γενιάς του Golf επέτρεψε στη VW να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς. Ο επικεφαλής της σχεδίασης της VW Klaus Bischoff αποκάλυψε ότι η κύρια από αυτές τις απαιτήσεις είναι το αυτοκίνητο να καταστεί «έτοιμο για την επόμενη γενιά συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης», κάτι που δρομολόγησε την «ολική επανεξέταση» για το πώς θα δείχνει η καμπίνα του αυτοκινήτου.

«Πρόκειται μια επανάσταση», δήλωσε ο Bischoff. «Είναι πράγματι ένα συνολικά ψηφιακό περιβάλλον. Η μόνη αναλογική πτυχή του είναι βασικά το τιμόνι». Αυτό σημαίνει ότι η εξέλιξη του ψηφιακού πίνακα οργάνων του τωρινού Golf είναι πιθανό να είναι στάνταρ σε όλη την γκάμα στο VIII, αντί να είναι επιλογή για τις πλούσιες εκδόσεις.

Η άφιξη του επόμενου Golf θα συμπέσει με το λανσάρισμα του παρόμοιου μεγέθους χάτσμπακ I.D., του πρώτου μέλους της ηλεκτρικής οικογένειας αυτοκινήτων της. Ωστόσο, ο επικεφαλής του VW Group, Herbert Diess, είπε ότι παρά τη γενικευμένη ηλεκτρική επίθεση του ομίλου, η οποία θα μετουσιωθεί για τη VW με τουλάχιστον πέντε EV μπαταρίας μέχρι το 2025, το επόμενο Golf θα συνεχίσει να αποτελεί το επίκεντρο της φίρμας.

Volkswagen Golf

Πέρυσι, ο Diess είχε δηλώσει ότι «η προτεραιότητα είναι το Golf, διότι στην επόμενη γενιά θα είναι το κύριο και βασικό προϊόν μας. Ως εκ τούτου, εκεί είναι το σημείο εστίασης. Η προσοχή του κοινού, ο Τύπος και η επικοινωνία μας έχουν πολλά σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διότι πιστεύουμε σε αυτά. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι [το Golf] θα παραμείνει το βασικό προϊόν μας στην επόμενη γενιά».

»Μια επόμενη γενιά, για την οποία είμαστε, ας πούμε, σε αρκετά προχωρημένο στάδιο στο πρότζεκτ, προκειμένου να είναι ένα υψηλά προσαρμόσιμο αυτοκίνητο», συνέχισε ο Diess. «Μπορείς να το αποκαλέσεις ξανά "Das Auto", επειδή είναι τόσο καλό ως σύνολο για 5θυρο και λειτουργεί τόσο καλά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube