Volkswagen Atlas 2017: To Crossblue concept βαφτίστηκε

Volkswagen Atlas 2017: To Crossblue concept βαφτίστηκε

Η έκδοση παραγωγής του 7θέσιου πρωτοτύπου Crossblue της VW θα ονομάζεται Atlas και θα μπει σφήνα ανάμεσα Tiguan και Touareg.

Η έκδοση παραγωγής του Volkswagen Crossblue concept θα ονομάζεται Atlas, σύμφωνα με αναφορά στην Automobilwoche, τη γερμανική έκδοση της Automotive News. Η αναφορά έρχεται έξι μήνες ύστερα από την πρώτη κατοχύρωση του ονόματος αυτού από τη VW στις ΗΠΑ.  

Η Volkswagen που δεν επιβεβαίωσε το όνομα παραγωγής του Crossblue δεν έδωσε ούτε επίσημες φωτογραφίες του τελειωμένου αυτοκινήτου στη δημοσιότητα. Αλλά νωρίτερα εφέτος, φωτογραφίες που διέρρευσαν και δημοσίευσαμε το περασμένο Αύγουστο μας δίνουν σαφή ιδέα μέσω του αυτοκινήτου προ-παραγωγής.

Το νέο 7θέσιο SUV της VW βασίζεται στο πρωτότυπο Crossblue του 2013 και οι διαρρεύσασες φωτογραφίες μας δείχνουν ότι ο σχεδιασμός του είναι επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από το νέο Tiguan, κάτι που αναμένουμε να δούμε και στο επερχόμενο Touareg 2017. Ωστόσο, το Atlas ενσωματώνει προσωπικά αισθητικά στοιχεία που συνίστανται από το μυώδες καπό και τις «τετράγωνες» αψίδες των θόλων, προκειμένου να αποκτήσει πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση.

  

Όταν θα λανσαριστεί, το αυτοκίνητο παραγωγής θα έρθει να τοποθετηθεί στην αναπτυσσόμενη γκάμα των SUV της Volkswagen, ανάμεσα στα Tiguan και Touareg. Το πρωτότυπο που είχαμε δει το 2013 φορούσε δίλιτρο κινητήρα ντίζελ 190 ίππων που υποστηριζόταν από δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα με 55 PS δίπλα στο θερμικό μοτέρ και έναν με 115 PS στον πίσω άξονα. Σε συνδυασμό και τρεις πηγές ισχύος απέδιδαν 305 άλογα και 71,3 kgm. Τη ενέργεια στους δύο ηλεκτροκινητήρες διασφάλιζε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 9,8kWh, τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του πορτμπαγκάζ.

Στο αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να τοποθετηθεί ένα παρόμοιο υβριδικό σύστημα ως μέρος της γκάμας των μοτέρ, που θα πλαισιώνουν και συμβατικοί 4κύλινδροι κινητήρες, βενζίνης και ντίζελ. Ακόμη αναμένεται ένα μοτέρ V6 τούρμπο, όχι όμως σε όλες τις αγορές. Μοτέρ που πρέπει να θεωρήσουμε εκτός απροόπτου βέβαιο για την γκάμα, καθώς στις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο αυτοκίνητο υπάρχει σήμανση V6 στο πίσω μέρος.



H Volkswagen δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα ντεμπουτάρει επίσημα το Atlas, αλλά το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει στο North American International Auto Show, στο Detroit.  Κάτι το αναμενόμενο, καθώς οι αγορές στις οποίες απευθύνεται είναι κατά κύριο λόγο η βορειοαμερικανικές και η κινεζική.

Μια πιο σπορ έκδοση, ένα Atlas Coupé, που θα στηρίζεται στο πρωτότυπο Crossblue Coupé που είχαμε δει στο Auto Shanghai 2013, θα μπορούσε να αποτελέσει την ολοκλήρωση του μεγαλομεσαίου SUV της Volkswagen σε δεύτερο χρόνο.

Η γερμανική εταιρεία θα προσθέσει επίσης μοντέλα παραγωγής προερχόμενα από τα πρωτότυπα T-Cross και T-Roc, συμπληρώνοντας έτσι το κάτω άκρο στην γκάμα των SUV της, δηλαδή πίσω από το Tiguan. Θα πρόκειται ασφαλώς για κόμπακτ μοντέλα, με πιο «αστική» εμφάνιση αλά CrossPolo.

[Πηγή automotive news]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube