Ετοιμάζεται το νέο VW Touareg [video]

Ετοιμάζεται το νέο VW Touareg [video]

Η τρίτη γενιά του μεγάλου γερμανικού SUV βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης.

Παρά το γεγονός ότι η VW ετοιμάζεται πυρετωδώς για την Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, μια μερίδα μηχανικών της βρίσκεται στους δρόμους εξελίσσοντας την τρίτη γενιά του Touareg.

Η νέα γενιά του μοντέλου, κυκλοφορεί ήδη στους δρόμου καμουφλαρισμένη και συνοδεύεται από ένα καινούριο Audi Q7, μοντέλο που ουσιαστικά αποτελεί την βάση του. Το νέο Touareg βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MLB2 (MLBevo) που χρησιμοποιεί ήδη το αντίστοιχο μοντέλο της Audi και της Bentley. Επιπλέον, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα αποτελέσει την βάση και την επόμενη γενιά της Porsche Cayenne.

Από αισθητικής απόψεως, η τρίτη γενιά Touareg θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο T-Prime που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση του Πεκίνου πριν μερικούς μήνες. Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασής του είναι οι έντονες ακμές και η ελαφρώς χαμηλότερη σιλουέτα.

Από τα λίγα που γνωρίζουμε για την γκάμα κινητήρων του μελλοντικού μοντέλου, αυτή θα αποτελείται από τουλάχιστον δύο εκδόσεις πετρελαίου με τον 3.0 TDI, μία με τον καινούριο 3.0 V6 TSI που πρωτοπαρουσιάστηκε με το νέο Audi S4 και μία plug-in υβριδική.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube