Toyota GR86: Ο διάδοχος του GT86 με περισσότερη δύναμη

Toyota GR86: Ο διάδοχος του GT86 με περισσότερη δύναμη

Θα ανήκει στη γκάμα σπορ μοντέλων της Gazoo Racing και θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τη σημερινή γενιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, ο διάδοχος του GT86 που βρίσκεται σε τελικό στάδιο εξέλιξης, θα μετονομαστεί σε GR86, παίρνοντας θέση στη γκάμα σπορ μοντέλων της Gazoo Racing δίπλα στην GR Supra και το GR Yaris.

Η σημερινή γενιά των Toyota GT86 και Subaru BRZ παρουσιάστηκε το 2012 και δέχθηκε μια ανανέωση το 2016. Πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησαν φήμες για κατάργηση των δύο σπορτσκαρ οι οποίες πολύ γρήγορα διαψέυσθηκαν από επίσημα χείλη. Ακολούθησαν δημοσιεύματα που ήθελαν παρουσίαση των ανανεωμένων Toyota-Subaru στην έκθεση του Τόκιο όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Πιθανή πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται οι διάδοχοι των GT86 και BRZ είναι η μια έκδοση της νέας GA-B (Toyota) που φιλοξενεί και το νέο Yaris, καθώς ο σπονδυλωτός χαρακτήρας της επιτρέπει αυξομείωση των διαστάσεων και η χαμηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, τα φαρδύτερα μετατρόχια και η πίσω ανάρτηση (που μπορεί να είναι πολλαπλών συνδέσμων) κάνουν πιθανό το σενάριο ενός σπορ μοντέλου.

Subaru BRZ

Ο κινητήρας μάλλον θα προέρχεται από την Subaru και θα είναι τετρακύλινδρος υπετροφοδοτούμενος τύπου boxer. Πιο συγκεκριμένα, ιαπωνικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για το μοτέρ 2,4 λίτρων που χρησιμοποιείται ήδη στα Ascent, Legacy και Outback και αποδίδει κοντά στους 260 PS. Η επιλογή υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που θα αντικαταστήσει το ατμοσφαιρικό μοτέρ της προηγούμενης γενιάς έχει να κάνει με την ανάγκη του αγοραστικού κοινού για περισσότερη δύναμη, ένας τομέας για τον οποίο τα δύο σπορτσκαρ δέχθηκαν κριτική και από τον ειδικό τύπο.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο θα δούμε μεγάλη βελτίωση είναι ο σχεδιασμός, η ποιότητα και η τεχνολογία της καμπίνας καθώς εκεί πάσχει η σημερινή γενιά. Όλες αυτές οι αναβαθμίσεις θα φέρουν μια αύξηση στην τιμή, όμως θα διατηρηθεί μια απόσταση ασφαλείας από την GR Supra και από πιο premium μοντέλα του ανταγωνισμού όπως τα Audi TT και BMW Z4.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube