Φήμες για κατάργηση των Toyota GT86 / Subaru BRZ

Φήμες για κατάργηση των Toyota GT86 / Subaru BRZ

Τα πισωκίνητα sportscar ίσως δεν αποκτήσουν νέα γενιά

Σύμφωνα με το Japanese Nostalgic Car, φήμες από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κατάργηση των Toyota GT86 και Subaru BRZ που ίσως δεν δουν αντικαταστάτη.

Η έλευση της νέας Toyota Supra και πιο συγκεκριμένα οι τετρακύλινδρες εκδόσεις της που διατίθενται στην ιαπωνική αγορά, δεν αφήνουν και πολύ χώρο για το Toyota GT86 το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 ως ένα πισωκίνητο sportscar με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα και προσιτή τιμή.

Παράλληλα, οι φημολογίες για την επιστροφή του κεντρομήχανου Toyota MR2 θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ στα χαρτιά βρίσκεται και η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Toyota S-FR (2015) που θα τοποθετούνταν στη βάση της γκάμας.

Toyota GT 86

Η στροφή της Toyota προς την οδηγική απόλαυση είναι εμφανής και από την πρόσφατη δήλωση του Akio Toyoda στο Autocar "Τα SUV είναι ωραία αλλά στο τέλος της μέρας, υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σφιχτό πισωκίνητο sportscar?". Επίσης, είναι γνωστό πως το μεγάλο αφεντικό της ιαπωνικής εταιρείας, οραματίζεται τρία σπορ μοντέλα στη γκάμα της, ή αλλιώς "τα τρία αδέρφια" όπως τα αποκαλεί.

Εκπρόσωποι των Toyota και Subaru, προς το παρόν δηλώνουν πως τα GT86 και BRZ είναι σημαντικά μοντέλα για την κάθε εταιρεία και θα παραμείνουν μέρος της γκάμας τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube