Φήμες για νέα Toyota GT86 και Subaru BRZ στην Έκθεση του Τόκιο

Φήμες για νέα Toyota GT86 και Subaru BRZ στην Έκθεση του Τόκιο

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα GA-B της Toyota με νέο κινητήρα boxer της Subaru.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυτοκινητιστικού τύπου στην Ιαπωνία, ο προάγγελος της νέας γενιάς των αδελφών μοντέλων Subaru BRZ και Toyota GT86 αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου τον επόμενο μήνα στην Έκθεση του Τόκιο.

Το περιοδικό Best Car αναφέρει πως τα δύο μοντέλα θα βασίζονται σε νέα πλατφόρμα της οικογένειας TNGA (Toyota New Global Architecture). Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό η Toyota παρουσίασε την πλατφόρμα GA-B η οποία εκτός από το νέο Yaris προορίζεται και για μοντέλα με άλλου είδους αμαξώματα. Ο σπονδυλωτός χαρακτήρας της GA-B επιτρέπει αυξομείωση των διαστάσεων ενώ η χαμηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, τα φαρδύτερα μετατρόχια και η πίσω ανάρτηση που μπορεί να είναι πολλαπλών συνδέσμων κάνουν πιθανό το σενάριο ενός σπορ μοντέλου - παρόλο που δε γνωρίζουμε αν υπάρχει η δυνατότητα πίσω κίνησης στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

Subaru BRZ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πλατφόρμα GA-B του νέου Toyota Yaris 

Όσο για τον κινητήρα, το Best Car κάνει λόγο για αντικατάσταση του σημερινού ατμοσφαιρικού boxer 2,0 λίτρων με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο boxer 2,4 λίτρων της οικογένειας FA24. Το νέο μοτέρ θα είναι ισχυρότερο από το απερχόμενο και θα προσφέρει μεγαλύτερη ροπή, ακολουθώντας τις προσταγές του κοινού που πάντα ζητούσε πιο εκρηκτικές επιδόσεις από τα Subaru BRZ και Toyota GT86

Το αν οι φήμες θα επιβεβαιωθούν θα φανεί στις 24 Οκτωβρίου, οπότε και ανοίγει η φετινή Έκθεση του Τόκιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube