Τα Toyota GT86 και Subaru BRZ δεν καταργούνται

Τα Toyota GT86 και Subaru BRZ δεν καταργούνται

Η έντονη φημολογία για το αβέβαιο μέλλον των δύο αδελφών μοντέλων προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δύο εταιρειών

Μετά από τις φήμες για κατάργηση των Toyota GT86 και Subaru BRZ από το διεθνή τύπο, εκπρόσωποι των δύο εταιρειών προχώρησαν σε δηλώσεις στις οποίες διευκρίνισαν ότι τα δύο μοντέλα θα παραμείνουν μέρος της γκάμας τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Nancy Hubbel, εκπρόσωπος της Toyota USA έστειλε την παρακάτω δήλωση στα αμερικανικά μέσα: "Όπως είπε ο Akio Toyoda στην παρουσίαση του νέου Supra, η Toyota έχει δεσμευθεί στο να κατασκευάζει συναρπαστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων των sportscars. Το GT86 βρίσκεται στην οικογένεια της Toyota από το 2013 και το πλάνο μας είναι πως θα συνεχίσει να είναι μέρος της γκάμας των sportscars."

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος τύπου της Subaru USA, Ron Kinno, δήλωσε στο carscoops: "Δεν επιδοκιμάζουμε με τις πληροφορίες που έρχονται από το Ιαπωνικό έντυπο Best Car. Προχωράμε με μια νέα γενιά του Subaru BRZ αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε αυτή τη φάση".

Δεδομένο του ότι η σημερινή γενικά των GT86 και BRZ παρουσιάστηκε το 2012 και ανανεώθηκε το 2016, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι νέο από τις δύο εταιρείες μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Χωρίς να έχουμε περισσότερες πληροφορίες από επίσημα χείλη, οι διάδοχοι τους μάλλον θα βασίζονται σε μια ανανεωμένη έκδοση της σημερινής πλατφόρμας, μιας και το κόστος για κάτι εντελώς καινούριο θα ήταν απαγορευτικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube