Toyota GR Corolla Morizo Edition, άντε γεια! [video]

Toyota GR Corolla Morizo Edition, άντε γεια! [video]

Η GR δεν είναι μια Corolla του συρμού, αλλά με την Toyota GR Corolla Morizo Edition, η Gazoo Racing πήγε σε μια ακόμα πιο ακραία εκδοχή του ιαπωνικού αυτοκινήτου.

Ενώ η ευρωπαϊκή Toyota Corolla μόλις υπέστη μια ανανέωση που προαναγγέλλει με τη σειρά της μια νέα γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης, η ιαπωνική και η αυστραλιανή αγορά περιμένουν με ανυπομονησία μια ακόμη πιο ακραία έκδοση της ήδη αρκετά ακραίας GR Corolla: την Toyota GR Corolla Morizo Edition. Αλλά ούτε αυτή θα έρθει στην Ευρώπη.

Όπως το Renault Mégane RS Trophy-R και το Volkswagen Golf Clubsport S, έτσι και η Toyota GR Corolla Morizo Edition δεν διαθέτει πίσω κάθισμα.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Ως διθέσιο λοιπόν, το ιαπωνικό σπορ χάτσμπακ ζυγίζει 1.440 κιλά. Πέταξε έξω δηλαδή «έρμα» περίπου 30 κιλά. Σε συνδυασμό με τις πρόσθετες ενισχύσεις στο πλαίσιο, αυτό εξασφαλίζει αυξημένη ακαμψία στο αμάξωμα και, επομένως, μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο.

Εν τω μεταξύ, το πλαίσιο υποδέχτηκε βελτιωμένα αμορτισέρ και φαρδύτερα λάστιχα, Michelin Pilot Sport Cup διαστάσεων 245/40 R18.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Η Toyota GR Corolla Morizo Edition, η οποίο μπορεί να παραγγελθεί μόνο σε μάτ χρώμα του ατσαλιού, διατηρεί τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα που γνωρίζουμε από το GR Yaris.

Toyota GR Corolla Morizo Edition

Το 1.600άρι μοτερ εξακολουθεί να αποδίδει 300 άλογα, αλλά η μέγιστη ροπή αυξήθηκε από τα 370 στα 400 Nm. Για να βελτιωθούν δε οι επιταχύνσεις, κόντυναν η 1η, η 2η και η 3η ταχύτητα του 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν. Η Gazoo Racing δεν έχει ακόμη γνωστό το κέρδος στις επιδόσεις. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube