Νέα Τoyota GR Corolla, μία πιο λεπτομερής ματιά

Νέα Τoyota GR Corolla, μία πιο λεπτομερής ματιά

H ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μια φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram (ξανα)δίνοντας μας μια γεύση από τη νέα Toyota GR Corolla.

Τις τελευταίες ώρες το ευρωπαϊκό τμήμα της Toyota έχει καταλάβει την ειδησεογραφία, με τον καταιγισμό των νέων μοντέλων που παρουσίασε για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και οι συνάδελφοι της στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Και με μια νέα δημοσίευσή τους στο Instagram, συνεχίζουν να στρώνουν το έδαφος για τον ερχομό της «καυτής» Τoyota GR Corolla.

πρώτη προσπάθεια τoυ κατασκευαστή να μας προαναγγείλει τον ερχομό της Toyota GR Corolla περιλάμβανε ένα καμουφλαρισμένο όχημα να αχνοφαίνεται μέσα από το ταμπλό μιας συμβατικής Corolla. Μια εκτενέστερη ματιά στο ταμπλό του εικονιζόμενου Corolla βοηθούσε στην ανακάλυψη περαιτέρω στοιχείων για την καυτή έκδοση του χάτσμπακ.

​​Toyota GR Corolla

Αυτή τη φορά, η εικόνα εστιάζει στο πίσω μέρος ενός μπλε Corolla. Με μια δεύτερη ματιά στα αριστερά της φωτογραφίας μια καμουφλαρισμένη Toyota GR Corolla φαίνεται να ξεπροβάλλει δίπλα σε ένα κοντέινερ.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που μετά τις έντονες φήμες, μια Toyota GR Corolla έρχεται τόσο κοντά στο φακό. 

Στο πλάι αναγράφονται οι λέξεις «GR» και »Four». Την ονομασία δηλαδή του συστήματος τετρακίνησης που χρησιμοποιεί το GR Yaris

Επιπλέον, ένα κόκκινο κοντέινερ κοσμείται από την φράση «G16 GR Four». Να σημειώσουμε ότι ο κινητήρας του GR Yaris έχει κωδική ονομασία G16E-GTS.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 3κύλνδρος τούρμπο του Yaris αποδίδει 261 PS και 370 Nm. Για την Toyota GR Corolla όμως αναμένεται μια μικρή αύξηση στην ισχύ της. Η τελευταία θα μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μοναδικού συστήματος τετρακίνησης και ενός 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν. Είναι μέχρι στιγμής άγνωστο αν η Toyota GR Corolla θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο.

Η προσθήκη της GR Corolla στην γκάμα της Toyota είναι πλέον βέβαιη. Ο ανταγωνιστής του Honda Civic Type R, του Renault Megane RS και των λοιπών hot hatch, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά το δεύτερο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube