Eπίσημο, ανανεωμένη Toyota Corolla

Eπίσημο, ανανεωμένη Toyota Corolla

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής φρεσκάρισε την Toyota Corolla, αναβαθμίζοντάς την σε αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της, έφτασε η ώρα για το φρεσκάρισμα της Corolla. H τελευταία, αποτελεί το πιο επιτυχημένο μοντέλο της Toyota έχοντας πουλήσει πάνω από 50 εκατ. κομμάτια από την κυκλοφορία της το 1966. Σήμερα, η Toyota Corolla βρίσκεται στη δωδέκατη γενιά της και λίγο πριν η γκάμα της μεγαλώσει με την προσθήκη της Corolla Cross Hybrid το φθινόπωρο, ο Ιάπωνας κατασκευαστής την ανανέωσε σε αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο.

Εξωτερικά, η ανανεωμένη Toyota Corolla έχει αποκτήσει νέο μοτίβο στην εμπρός γρίλια, ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης, νέες αποχρώσεις αμαξώματος και ζάντες νέας σχεδίασης. Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα απέκτησε νέα υλικά τα οποία προσθέτουν μια πιο premium πινελιά στο μοντέλο.

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις στην ανανεωμένη Toyota Corolla βρίσκονται κάτω από καπό.

Στο ταμπλό δεσπόζει μια νέα οθόνη αφής του συστήματος infotainment διαγωνίου 10,5", με τον οδηγό εμπρός του αντικρίζει τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" ο οποίος διαθέτει τέσσερις διαφορετικές προβολές (Casual, Smart, Sport και Tough). Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι διαθέσιμος από τα μεσαία επίπεδα εξοπλισμού και πάνω. 

Τoyota Corolla

Eπιπλέον, οι νέες Toyota Corolla συνοδεύονται από τετραετή συνδρομή στο Toyota Smart Connect το οποίο προσφέρει σύστημα πλοήγησης και πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και την εφαρμογή ΜyT με την οποία μπορούν να χειριστούν λειτουργίες του αυτοκινήτου από το smartphone τους.

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις ωστόσο, βρίσκονται κάτω από καπό. Στην γκάμα εξακολουθούν να βρίσκονται τα υβριδικά σύνολα με τα 1.8 lt και 2.0 lt μοτέρ βενζίνης, αλλά και τα δύο έχουν αναβαθμιστεί σε επίπεδο θερμικών και ηλεκτρικών μοτέρ. Παράλληλα, η μπαταρία είναι πιο ελαφριά μέχρι και 18 kg, έχει μικρύνει σε διαστάσεις αλλά η απόδοση της έχει αυξηθεί.

Toyota Corolla

Ως αποτέλεσμα, η ισχύς του υβριδικού συστήματος με τον κινητήρα 1.8 lt έχει αυξηθεί κατά 18 PS φτάνοντας τους 140 PS. Έτσι, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,2" δηλαδή 1,7" συντομότερα από τον προκάτοχο του.

Το υβριδικό σύνολο με το δίλιτρο μοτέρ αποδίδει πλέον 196 PS από τους 184 PS, μειώνοντας τον χρόνο του 0-100 km/h κατά 0,5" στα 7,5" και τις εκπομπές CO2 κατά 3 g/km στα 107 g/km.

H ανανεωμένη Toyota Corolla θα είναι διαθέσιμη στης αγορές της Ευρώπης από το πρώτο 3μηνο του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube