Toyota GR Corolla: Έρχεται με τετρακίνηση και 300 PS!

Toyota GR Corolla: Έρχεται με τετρακίνηση και 300 PS!

Νέες πληροφορίες για την Toyota GR Corolla που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022.

Οι φήμες για την επερχόμενη Toyota GR Corolla κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς μετά από την κυκλοφορία του GR Yaris ήταν αναμενόμενο η γκάμα της Gazoo Racing να επεκταθεί και με ένα C-Segment hot hatch. Σήμερα όμως η ιαπωνική σελίδα Carsensor έφερε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το μοντέλο, αναφέροντας πως θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης και θα αποδίδει 300PS!

Πιο συγκερκιμένα, η GR Corolla που θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C, θα φορά τον  τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρας 1,6 λίτρων με την ισχύ να έχει αυξηθεί από τους 261 PS / 272 PS που αποδίδει στου GR Yaris, στους 300 PS! Αντίθετα με τις αρχικές πληροφορίες για κίνηση εμπρός, όλα δείχνουν πως η δύναμη θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four που εξελίχθηκε στους αγώνες. Να θυμίσουμε πως ο μη εξηλεκτρισμός της GR Corolla όπως και του GR Yaris, είναι εφικτός χάρη στο μείγμα πωλήσεων της Toyota που αποτελείται κυρίως από υβριδικά μοντέλα με χαμηλό μέσο όρο εκπομπών CO2 , αφήνοντας περιθώριο για την παραγωγή πιο ρυπογόνων μοντέλων με έμφαση στις επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα ήταν μια Toyota GR Corolla Group B;

Σχεδιαστικά η GR Corolla θα διατηρήσει το πεντάθυρο αμάξωμα (σε αντίθεση με το GR Yaris που είναι τρίθυρο) αλλά θα φορά επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο. Αυτό θα περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά, πολυάκτινες ζάντες 19", εισαγωγή αέρα στο καπό, αεροτομή, διαχύτη και μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης. Εκτός μάλιστα από αμάξωμα τύπου χάτσμπακ, η GR Corolla θα διατεθεί και σε μακρύτερη έκδοση Touring Sports!

Το δημοσίευμα του Carsensor αναφέρει πως η κορυφαία έκδοση της Corolla θα παρουσιαστεί το 2022. Κάνει λόγο μάλιστα και για ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, που στην Ιαπωνία θα κυμαίνεται μεταξύ 3,5 - 4,0 εκατομμύρια γεν (26.950 - 30.800 ευρώ) τη στιγμή που η τιμή του GR Yaris στην ίδια αγορά κυμαίνεται μεταξύ 3,96 - 4,56 εκατομμύρια γεν (30.500 - 35.100 ευρώ). Μένει να δούμε αν οι προβλέψεις του ιαπωνικού μέσου επιβεβαιωθούν καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από την Toyota πέρα από την επιβεβαίωση της εξέλιξης εκδόσεων GR για περισσότερα μοντέλα συμπεριλαμβανομένων των Corolla και C-HR.

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε την βελτιωμένη Super Street Corolla από την έκθεση SEMA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube