Toyota: Με πέντε βελτιωμένες Corolla στη SEMA

Toyota: Με πέντε βελτιωμένες Corolla στη SEMA

Η Toyota τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα της καινούργιας Corolla, παρουσιάζοντας όχι μια και δυο, αλλά… πέντε βελτιωμένες εκδοχές της.

Με τη νέα γενιά της Corolla, η Toyota επιχειρεί να διώξει κάθε συσχετισμό της με συντηρητικές επιλογές και να την προωθήσει ως ένα δυναμικό και νεανικό χάτσμπακ. Άλλωστε λέγεται πως ετοιμάζει και μια σπορ έκδοση.

Στο ίδιο πλαίσιο, το αμερικανικό παρακλάδι της Toyota φρόντισε να έχει μια ισχυρή παρουσίαση στην έκθεση βελτιωμένων του Las Vegas, τη γνωστή SEMA. Απηύθυνε πρόσκληση σε ανεξάρτητους βελτιωτές για να βάλουν τις δικές τους πινελιές στη νέα Corolla, και αυτοί που ενδιαφέρθηκαν ήταν η SoCal Kustomz και η Muscle Tuner Auto. Ένα αυτοκίνητο πήρε η ομάδα Hoonigan για να φτιάξει ένα ιδανικό camera car, ενώ ένα ακόμη δόθηκε στο περιοδικό Super Street. Τέλος, η αγωνιστική ομάδα Papadakis Racing έχτισε με βάση την Corolla ένα… πισωκίνητο drift car. Έτσι, στο περίπτερο της Toyota βρίσκονται τελικά πέντε βελτιωμένες Corolla!

Η SoCal Kustomz, εταιρία που ειδικεύεται σε αμερικάνικα muscle cars, έφτιαξε μια Corolla με επιρροές από το The Fast and the Furious, σε εμφάνιση. Σχεδίασε custom εισαγωγή και εξάτμιση, την εξόπλισε με σύστημα νίτρο της Nitrous Express και με 18άρες ζάντες της Motegi. Η Muscle Tuner Automotive εμπνεύστηκε από τις Corolla AE86 «Panda» για τη διχρωμία άσπρου-μαύρου και τοποθέτησε περισσότερα αεροπδυναμικά βοηθήματα. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη βελτίωση του στησίματος, οι ζάντες είναι οι Gram Lights 57Xtreme, ενώ και εδώ υπάρχει ένα κιτ νίτρο της ΝΧ.

Οι άνθρωποι του Super Street έφτιαξαν μια κόκκινη Corolla, επηρεασμένη από την ιαπωνική βελτιωτική κουλτούρα, που θα μπορούσε να βρεθεί στο Tokyo Auto Salon. Φοράει coilovers της RS-R, φρένα με 4πίστονες δαγκάνες της Wilwood και τις αγαπημένες ζάντες Volk Racing TE37, ενώ η εισαγωγή είναι της HPS Performance και η εξάτμιση της APEXi. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ανακλινόμενα buckets της Corbeau αλλά και ένα πλήρες ηχοσύστημα της Pioneer.

Toyota Corolla by Papadakis Racing - SEMA 2018

Το αυτοκίνητο της Hoonigan είναι πολύ διαφορετικό, αφού φτιάχτηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως camera car, για να καταγράφει τα κατορθώματα του Ken Block, για παράδειγμα. Έτσι έχει ειδική βάση για το μηχανισμό της κάμερας στην οροφή, και είναι βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα, για να είναι «αόρατο» σε αντανακλάσεις. Η εμφάνισή αυτής της Corolla παραπέμπει σε αγωνιστικά αυτοκίνητα για ράλλυ, κυρίως χάρη στις ζάντες fifteen52 Integrale και στους πρόσθετους προβολείς στον εμπρός προφυλακτήρα.

Τέλος, μακράν το εντυπωσιακότερο build με βάση τη νέα Toyota Corolla είναι το drift car της αγωνιστικής ομάδας Papadakis Racing. Πρόκειται για μια Corolla με wide body kit και ριζικές αλλαγές στο πλαίσιο, το πάτωμα και την ανάρτηση, έτσι ώστε αφενός να φιλοξενήσει τον άξονα μετάδοσης και το πίσω διαφορικό που χρειάζονται για τη μετατροπή της σε πισωκίνητη, αφετέρου να αντέξει τη δύναμη των… 850 PS που αποδίδει ο κινητήρας 2AR-FE των 2,7 lt που έχει τοποθετηθεί –και βελτιωθεί– για την περίσταση.

Δείτε φωτογραφίες των πέντε βελτιωμένων Toyota Corolla στην gallery που ακολουθεί.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube