Τετρακίνητο και με 440 km αυτονομίας το νέο ηλεκτρικό MINI Countryman

Τετρακίνητο και με 440 km αυτονομίας το νέο ηλεκτρικό MINI Countryman

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου MINI Countryman θα λανσαριστεί σε περίπου ένα χρόνο και θα είναι τετρακίνητη, με ισχύ 272 PS και σχεδόν 440 km αυτονομίας.

MINI Countryman

Η νέα γενιά του MINI Countryman θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα λανσαριστεί στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2024.

Το νέο Countryman θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του και θα βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR, όπως η νέα BMW X1 και η ηλεκτρική iX1.

MINI Countryman

Στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται το Countryman E με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα απόδοσης 190 PS που θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh.

Έπειτα, σειρά θα έχει το ισχυρότερο Countryman SE με ένα μοτέρ σε κάθε άξονα συνδυαστικής απόδοσης 272 PS, μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh που, σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η ΜΙΝΙ, θα προσφέρει σχεδόν 440 km αυτονομίας.

Αργότερα, θα ακολουθήσει και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας το ηλεκτρικό Countryman με την επιγραφή John Cooper Works.

MINI Countryman

Θυμίζουμε ότι το νέο ηλεκτρικό Countryman θα γίνει το πρώτο ΜΙΝΙ στην ιστορία που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία πλάι στις 1 Series, 2 Series Active Tourer και 2 Series Gran Coupé.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η παραγωγή του νέου Countryman στη Λειψία, το εργοστάσιο προχωρά σε μια επένδυση €800 εκατ., η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και πρόσθετων περιοχών παραγωγής ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube