Το ηλεκτρικό MΙΝΙ Countryman θα κατασκευάζεται στη Γερμανία

Το ηλεκτρικό MΙΝΙ Countryman θα κατασκευάζεται στη Γερμανία

Η ΜΙΝΙ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το ηλεκτρικό Countryman. 

Η ΜΙΝΙ εξελίσσει καιρό τώρα την επόμενη γενιά του Countryman και έχουμε ήδη δει πρωτότυπα να δοκιμάζονται σε χειμερινές κυρίως συνθήκες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαιώνει τώρα ότι θα υπάρξει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του crossover της, η οποία θα γίνει το πρώτο ΜΙΝΙ στην ιστορία που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Το Countryman EV θα κατασκευάζεται μαζί με τις BMW Σειράς 1, Gran Coupé Σειράς 2 και Active Tourer στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία. 

Η εταιρεία δεν δημοσιεύει τεχνικές πληροφορίες για το ηλεκτρικό Countryman. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το μοντέλο θα μοιράζεται την πλατφόρμα και τα εξαρτήματά του με τη BMW iX1. Αν ισχύσει αυτό το Countryman θα μπορούσε να κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ 313 PS και ροπή 494 Nm. Μια μπαταρία 64,7 kW θα παρέχει αυτονομία περίπου 438 km με μια φόρτιση.

μινι

Προκειμένου να διασφαλιστεί η παραγωγή του νέου Countryman στη Λειψία, το εργοστάσιο προχωρά σε μια επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ , η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής και πρόσθετων περιοχών παραγωγής ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Μέχρι το 2024, η BMW αναμένει να προσλάβει περίπου 1.000 νέους υπαλλήλους οι οποίοι θα ενταχθούν στο σημερινό εργατικό δυναμικό των περίπου 5.600 εργαζομένων. Σήμερα, το εργοστάσιο της Λειψίας κατασκευάζει περίπου 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα, παραγωγή που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

μινι

Η Mini σχεδιάζει να πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ωστόσο η επόμενη γενιά του Countryman δεν διατίθεται μόνο ως EV. Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν δείξει πρωτότυπα που λειτουργούν και με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπό ανάπτυξη βρίσκεται και ένας τρικύλινδρος plug-in υβριδικός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,5 lt, ο οποίος θα αποδίδει 322 PS. Θα συνδυάζεται με μπαταρία 14,2 kWh που θα του προσφέρει περίπου 90 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube